• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2023

12:00 >> 16:41

NOVAK ZAVRŠIO AVANTURU U RIMU! Mladi Danac NADMUDRIO našeg asa posle tri seta borbe, POVEĆAVA SE PREDNOST ALKARAZA U ODNOSU NA ĐOKOVIĆA

reuters

Tenis

NOVAK ZAVRŠIO AVANTURU U RIMU! Mladi Danac NADMUDRIO našeg asa posle tri seta borbe, POVEĆAVA SE PREDNOST ALKARAZA U ODNOSU NA ĐOKOVIĆA

Podeli vest

Danski teniser Holger Rune pobedio je Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rima sa 2:1 u setovima (6:2, 4:6, 6:2)

Gledali smo veoma uzbudljiv meč. Tri seta borbe, ipak Rune je u trećem pokazao incijativu i stigao do trijumfa.

Nije dobro Novak ušao u ovaj meč. Rune je bio dosta skoncetrisaniji, Dancu je sve polazilo za rukom kao da je favorit u meču.

Napravio je Rune dva brejka, laganao je priveo set kraj sa 6:2  i tako je poveo setovima.

Već početkom drugog seta pojavili su se novi problemi po Novaka. Morao je Đoković da zatraži medicinski tajm-aut kako bi fizioterapeut odradio svoj posao.

Nakon toga, Novak je imao dosta bolju igru na terenu, a to se najviše videlo prilkom rezultatske prednosti 5:4 za njega.

Rune je servirao, a Novak je uzeo dva prva poena, ipak tada je kiša poremetila planove Srbinu, te je meč mora da bude prekinut.

Nakon sat vremena, kada su se teniser vratili na teren, naš as je osvojio dva brza poena i tako je izjednačio u setovima.

U trećem setu ponovo je Rune preuzeo incijativu, a Novak bivao sve nervozniji i nervozniji.

Prvo je Srbin imao zamerke ne svoj stručni štab, a potom se svađao sa sudijom Mohamedom Lajanijem, a za to vreme Holger Rune je napravio dva brejka.

Uspeo je Holger Rune da održi prednost i tako se plasirao u polufinale Mastersa u RImu.

NOVAK ĐOKOVIĆ - HOLGER RUNE 1:2 (2:6, 6:4, 2:6)

 

UŽIVO

TREĆI SET

2:6 - Kraj! Holger Rune je pobednik ovog meča!

2:5 - Ponovo smo gledali veliku borbu, ipak Novak je našao rešenje za igru Norvežanina koji će sada servirati za meč

1:5 - Ponovo Novak nije imao pravo rešenje! Rune je sigurno došao do novog gema, sada Novak servira za ostanak meču

1:4 - Konačno je Novak Đoković odigrao gem na pravi način. Došao je naš as do prvog gema.

0:4 -  Potvrdio je brejk Holger Rune!

0:3 - Novi brejk! Ponovo je Rune  oduzeo servis Novaku. Spasao je Đoković jednu brejk loptu, ipak drugu nije uspeo. Imao je Novak svađu sa sudijom u ovom gemu, potrajalo je njihovo raspravljanje.

 

 

0:2 - Jedan od napetijih gemova u meču. Oba tenisera su sjajno pogađala, ipak u ključnim momentima skoncetrisaniji je bio Holger Rune i tako je osvojio dva gema zaredom

0:1 - Katastrofalne greške je Novak pravio u ovom gemu. Tri brejk lopte je imao Holger Rune, Novak je prvu uspeo da spasi, ipak u sledećem poen ponovo greši Novak Đoković i tako je norveški teniser stigao do brejka.

DRUGI SET

6:4 - Konačno se meč nastavio i Novak brzo dolazi do  dva poena i osvaja drugi set

- Rune je prvo upisao duplu grešku, a onda je Nole povisio na 0:30! U tom momentu je Rune zbog kiše zatražio prekid meča i sada su igrači otišli u svlačionice...

- Novak se žali svom "boksu". Ne dobija pomoć koju očekuje...

5:4 - BREJK! Tri brejk lopte imao je Rune i dobio je najlepši poen u dosadašnjem delu meča! Novak je spasio prvu, ali za više nije imao snage!

5:3 - Ekspresno dobija ovaj gem ljuti Danac, a Novak servira za izjednačenje u setovima.

- Tek sada je viđena sporna situacija i Rune je imao pravo. Oštećen je od strane glavnog sudije u najgorem momentu, kada ga je Nole brejknuo.

- Počinje kiša, i pitanje je koliko će se još igrati...

5:2 - Tako je! Nole se poptupno vratio u meč, a Rune besni zbog novonastale situacije! Holger je rekao sudiji da je on "šala" i upitao ga da li će i on biti kažnjen za svoje greške, kao što su uvek igrači kažnenji! Izazvao je reakcije publike, a onda zatražio medicinski tajm-aut.

4:2 - BREJK! Rune je sada pobesneo zbog jedne odluke sudije, jer je Danac bio ubeđen da je Novak poslao loptu u aut. Da je i delilac pravde to "aminovao", Holger bi odavno rešio ovaj gem u svoju korist. Ipak, usledilo je izjednačenje i onda brejk lopta za Noleta, koju Srbin koristi!

3:2 - Siguran servis gem Novaka Đokovića. Izgleda da deluje lek i da je bol u laktu nestao...

2:2 - Kratko traju gemovi kada servira Danac! Ekspresno je izjednačio rezultat u drugom setu.

 

 

2:1 - Brige! Jeste Nole ponovo poveo, ali je pozvao doktora i zatražio lek protiv bolova! Videćemo hoće li moći naš as da prevaziđe bol i izgura do kraja ovaj meč...

Foto: Tanjug

1:1 -Sjajan je Danac na svoj servis i brzo poravnava rezultat!

1:0 - Posle gubitka prvog seta Đoković bez problema osvaja prvi gem u drugom delu igre, Rune je uspeo da mu uzme samo jedan poen.

 

 

 

Foto: reuters

 

PRVI SET:

 

 

 

2:6 - Sjajno igra Rune, koji je osvojio prvi set! Moraće Nole što pre da se trgne i zaigra znatno bolje u drugom da bi mogao danas da se nada trijumfu! 

Foto: reuters

 

2:5 - Imao je Rune set loptu, ali je Đoković uspeo da izbori "đus" i nakon toga osvoji gem, kojim je produžio ovaj set!

1:5 - Rune je na korak do osvajanja prvog seta! 

1:4 - BREJK! Još jednom mladi Rune oduzima servis Novaku! Mora Đoković hitno nešto da promeni, jer ovo ne deluje dobro...

Foto: reuters

 

1:3 -  Imao je Danac sada tri gem lopte, iskoristio je treću i očigledno je da nema belu zastavu pred jednim od svojih idola.

1:2 - Napokon! Odigrao je Đoković najbolji gem od početka i dobio ga bez izgubljenog poena!

0:2 - Mučio se sada Rune, ali je uspeo da potvrdi brejk, dok Đoković još uvek nije pronašao svoju igru. Dve šanse je Novak da izjedanči rezultat, ali nije iskoristio niti jednu. Posle spašavanja brejk lopti, Danac je imao osmeh na licu...

0:1 - BREJK! Odmah je Rune brejknuo Đokovića! Nije ušao u meč kako je želeo Novak, Holger je od starta zaigrao agresivno i odmah oduzeo servis Noletu!

13:08 - Holger je odlučio da prvi prima servis na ovom meču.

13:00 - Ovo nisu dobre vesti. Deluje da je Nole imao problem sa laktom na treningu pre meča sa Runeom.

 

 

12:59 - Hladno je danas u Rimu! Pogledajte kako je trenirao naš as pred meč četvrfinala.

 

 

12:50 - Đokoviću je ovo 17. uzastopno četvrtfinale turnira u Rimu, a pokušaće da stigne do sedmog trofeja

12:41 - Pobednik duela Đoković - Rune sastaće se sa uspešnijim iz okršaja Rud - Serundolo, a njihov meč je večeras oko 19 časova.

 

 

12:26 - Respektuje Novak Runea, a njegova izjava uoči meča to potvrđuje:

- Vrlo je dobar, tu je na turu nekoliko godina u vrhu, ustanovio se kao top-igrač. Podseća me na mene, može da vas napadne sa obe strane, pravi je 'ol-araund' igrač. Igrao je u Monaku, sigurno da će biti težak meč.

12:12 - Srbin i Danac su se do sada satajali dva puta, a rezultat u pobedama je 1:1.

Foto: Tanjug/AP

 

12:00 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog portala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča u kojem će snage odmeriti Novak Đoković i Holger Rune.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Kovač

pre 1 godinu

Godine više malo je Tenisera da igraju do 40 te Godine

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija