• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2023

15:35

KAŽI IM MAJSTORE! Novak: Pričam pet jezika, ali ljutim se i radujem na srpskom

EPAIMAGES

Tenis

KAŽI IM MAJSTORE! Novak: Pričam pet jezika, ali ljutim se i radujem na srpskom

Podeli vest

Govori srpski da te ceo svet razume! Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena, Novak Đoković, tečno govori četiri strana jezika, ali kaže da misli na srpskom!

Njegove reči da se "ljuti i raduje na srpskom" mogu se tumačiti i da na svom jeziku najčešće psuje ili izgovara reči kojima se hrabri tokom mečeva. Italijanska "Korijero dela sera" objavila je novi deo opširnog intervjua sa srpskim asom, a razgovor je vođen na italijanskom.

Na pitanje koliko ustvari jezika govori, Novak kaže:

- Engleski, francuski, italijanski, španski. Kao dete govorio sam i nemački, ali ga odavno nisam vežbao.

Logično, usledilo je pitanje na kom jeziku misli.

- Na srpskom. Na terenu se na srpskom ljutim, na srpskom se radujem, na srpskom se stidim. Sa članovima mog tima, kada ne želim da me drugi razumeju, pričam na italijanskom. Skoro svi su Italijani u mom štabu, mendažeri Edoardo i Elen, zatim fizioterapeut Klaudio, atletski trener Marko...

Novinar italijanskog lista upitao je i da li je tačno da se Nole sporazumeva na portugalskom, kineskom i arapskom!?

- Mogu da izgovorim po nekoliko rečenica na tim jezicima. To je pitanje poštovanja zemlje u kojem dođem kao gost. Kada vide da se trudite, oni to znaju da cene. Što više stranih jezika znate, to ste vredniji. Ne mislim kao osoba, mislim na vrednost odnosa, na bogatstvo prijateljstva - naglasio je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija