• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.05.2023

16:12 >> 16:35

NADAL NE IDE NA ROLAN GAROS!

reuters

Tenis

NADAL NE IDE NA ROLAN GAROS!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal neće nastupati na Rolan Garosu ove sezone!

Sada je i zvanično! Rafael Nadal neće nastupati na ovogodišnjem Rolan Garosu. Španac je danas potvrdio ono o čemu se pričalo poslednjih dana budući da "Kralj šljake" nije uspeo da se oporavi od povrede kuka zbog koje ga nije bilo na terenu još od Australijan opena! 

- Nisam u stanju da igram na Rolan Garosu! Radio sam najviše što sam mogao da se spremim, ali nismo uspeli da pronađemo rešenje. Trenutno ne znam kada ću biti spreman da se ponovo takmičim, a ni treniram, ne mogu da govorim o budućnosti trenutno - rekao je Nadal. 

Rafael Nadal je Rolan Garos osvajao 14 puta, ali ga na terenu nije bilo od januara ove godine i Australijan opena. Tada je doživeo povredu kuka na meču protiv Mekenija Mekdonalda zbog čega je propustio sve turnire od Melburna. Prve prognoze su govorile da Španca neće biti na terenu oko šest nedelja, ipak, komplikovacije tokom oporavka dovele su do toga da propusti i svoj omiljeni turnir. 

- Nemam nameru da igram narednih meseci. Poslednjih godina imao sam dobre rezultate, ali nisam bio na svom nivou, pobede su maskirale sve probleme. U ovom momentu nisam sposoban da se takmičim na nivou koji mi je potreban. Pokušaću da regenerišem svoje telo, neću da govorim o datumu povratka. Kada budem spreman, vratiću se. Možda bi Dejvis kup krajem godine bude cilj. Oporavak od povrede nije išao u smeru u kom smo planirali - dodao je Španac. 

Foto: reuters

Ističe Rafael Nadal da će naredna sezona biti poslednja u njegovoj karijeri zbog čega želi da bude maksimalno spreman kako bi mogao da se takmiči na svom bitnim turnirima koji su ga obeležili. 

- Ako nastavim da igram sada, neću biti u stanju da se takmičim naredne godine. Namera mi je da sledeća sezona bude moja poslednja i zbog toga želim da budem u prilici da igram turnire koji su me obeležili kako bi se na pravi način oprostio od istih - dodao je "Kralj šljake", a potom nastavio. 

- Voleo bih da igram na Olimpijskim igrama sledeće godine, ali ne znam... Sada prestajem sa treniranjem. Poslednjih meseci bilo je mnogo frustracije. Postoji vreme kada neko mora da stane! Bilo nam je veoma teško da pronađemo kontinuitet u radu. Čim budem osećao spremnost da se vratim, vratiću se!

Dodao je Rafael Nadal da je telo u boljem stanju nego pre nekoliko nedelja, ali da još uvek nije spreman da zaigra na visokom nivou. 

- Dobro sam, sada sam bolje nego pre nekoliko nedelja. Vi koji me poznajete znate da ne bih zakazao konferenciju za štampu da kažem da ne idem na Rolan Garos, ali je lakše tako objasniti situaciju. Tužan sam, propustio sam celu sezonu. Osećao sam se spreminim da nastavim da se borim, ali nisam sposoban. Mogu da budem tužan, ljut... Ali moram da gledam u budućnost. Ne možete zahtevati sve više i više od tela. Moja glava ovo nije htela, ali je telo reklo tako - dodao je Španac. 

Foto: Tanjug/AP

Svestan je Nadal da će povratak posle duge pauze biti jako težak, ali veruje u to da će naredne sezone biti u stanju da se bori za trofeje na grend slemovima. 

- Što se tiče sledeće godine, ne znam šta će se desiti. Ne znam da li ću biti u stanju da osvojim grend slemove posle velike pauze, ali zašto da ne. Pokušaću da dam sebi priliku da se ponovo takmičim i moja namera je da mi to bude poslednja godina. Onda ne znam šta može da se desi. Želim da da se takmičim na najvišem nivou - povukao je Nadal. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31