• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2023

16:05

SRPSKI DERBI NA STARTU ROLAN GAROSA! Ko je "AMERIKANAC" koji preti NOVAKU u Parizu?

reuters

Tenis

SRPSKI DERBI NA STARTU ROLAN GAROSA! Ko je "AMERIKANAC" koji preti NOVAKU u Parizu?

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković u prvom kolu Rolan Garosa igraće protiv Aleksandra Kovačevića, predstavnika Sjedinjenih Američkih Država, ali momka koji ima srpske korene.

Žrebom u Parizu odlučeno je kako će izgedati put Novaka Đokovića do titule na Rolan Garosu. Srpski teniser bi sa glavnim rivalom u borbi za pehar - Karlosom Alkarazom, mogao da se sretne već u polufinalu u slučaju da dvojica tenisera opravdaju uloge favorita i dođu do poslednjih okršaja na grend slemu. 

Ipak, put Novaka Đokovića neće biti lak, posebno ako se uzme u obzir da najbolji teniser svih vremena ne briljira na šljaci u 2023. godini. Srpskog velemajstora u prvom kolu očekuje težak ispit protiv "sunarodnika" Aleksandra Kovačevića koji brani boje Sjedinjenih Američkih Država. 

Radi se o momku srpskih korena koji je tri godine na ATP turu, ali ne uspeva da pronađe partije iz juniorskih dana. Trenutno je 114. teniser sveta, a najbolji plasman bio mu je 101. mesto na ATP listi. 

Kovačević je rođen u Njujorku, trenutno živi na Floridi i tenisom je počeo da se bavi u akademiji Džona Mekinroa. Njegov otac, Milan, ujedno mu je i trener. Tenisom se bavi od svoje četvrte godine, a zanimljivo je da su mu roditelji bili stonoteniseri. 

Foto: printscreen

Vredi napomenuti da su se popularni Kova, kako ga zovu u Americi, i Đoković upoznali na US Openu pre dve godine. Srpski teniser tada se spremao za napad na kalendarski slem, ali je izdvojio vreme kako bi porazgovarao sa talentovanim Kovačevićem. 

- U meču poslednjeg kola kvalifikacija protiv Trungelitija imao sam sedam ili osam meč lopti. Bio je to jedan od najgorih poraza koje sam ikada doživeo. Sutradan, kada sam bio u teretani, Novak mi je rekao da je čuo za moj meč i pitao me da li želim da mu se pridružim na fitnesu. Bio sam šokiran. Tada je pokušavao da dođe do kalendarskog grend slema i nije morao da mi posveti svoje vreme. Bilo je to neverovatno iskustvo. Na kraju mi je Novak rekao da imam svetlu budućnost i da treba da treniram sa njim u Srbiji - istakao je tada Aleksandar Kovačević.

Američki teniser dolazi iz sportske porodice, a njegova rođena sestra Lena takođe se bavi tenisom i nastupa na Florida Atlantik Univerzitetu. Zanimljivo je da Kovačević obožava ekstremne sportove poput snouborda i skakanja padobranom. 

Nema sumnje da nas u prvom kolu Rolan Garosa očekuje izuzetno zanimljiv duel između dva srpska tenisera - Đokovića i Kovačevića. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15