• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2023

10:42

NOVAK MI I DAN DANAS FINANSIJSKI POMAŽE! Mladi srpski as otkrio detalje vezane za Đokovića!

Tenis

NOVAK MI I DAN DANAS FINANSIJSKI POMAŽE! Mladi srpski as otkrio detalje vezane za Đokovića!

Podeli vest

Nije tajna da srpski as Novak Đoković voli da pomogne kada god je u prilici, a posebno se trudi da bude vetar u leđa srpskim teniserima i to je otkrio i Hamad Međedović.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Novak Đoković, počinje danas (14:00) učešće na Rolan Garosu na kome napada treći trofej i ukupno 23. grend slem.

Ipak, treba pomenuti i novu nadu srpskog tenisa Hamada Međedovića koji polako, ali sigurno skreće pažnju na sebe gde god da se pojavi. Mladi perspektivni teniser iz Novog Pazara prošao je kvalifikacije i prvi put će zaigrati na Rolan Garosu protiv Markosa Đirona.

Foto: Starsportphoto

 

Uparvo mu je Novak Đoković mnogo pomogao u karijeri i dao neprocenjive savete još od kada ga je upoznao pre desetak godina.

- To je bilo očevo iznenađenje na moj deveti ili deseti rođendan. Sećam se da sam trenirao i tata mi je prišao i rekao 'dođi, idemo negde'. Otišli smo zajedno sam mojim trenerom i video sam da idemo u trening centar. Do poslednjeg trenutka nisam verovao da ću ga upoznati. Sećam se da smo ga čekali i da se odjednom pojavio. Bio sam u šoku kada sam ugledao idola Novaka", rekao je Hamad u intervjuu za sajt ATP i dodao da od kada je počeo da trenira tenis - uvek ugledao na Noleta i da je za njega večita inspiracija i dan-danas.

Foto: Starsportphoto©

 

Imao je samo 16 godina kada je prvi put trenirao sa Đokovićem, koji se odmah oduševio i  pokazao interesovanje za njegovu igru i želeo je da investira u njega kako bi postao bolji igrač. Nije Hamad krio da mu je pomogao Nole i finansijski i zbog toga je Međedović i te kako zahvalan.

- Od Nolvaka može mnogo da se nauči i na terenu i van njega. Uživam da gledam kako je disciplinovan, sve što radi - radi za tenis, čak i kada ne trenira. To mi je rekao više puta. Rekao mi je da tenis mora da se živi čak i kada nisi na terenu, da moraš da radiš sve za svoju igru. Kada spavaš, kada jedeš, kada bilo kuda ideš - moraš konstantno da razmišljaš o tome šta će te učiniti boljim nego što jesi! Tako da, vidite da Novak radi - i kada ne radi. To je najbolja stvar koju vidim kod njega, stalno je u tenisu.

Foto: Starsportphoto

 

Pre pola godine Hamad Međedović je počeo saradnju i sa Viktorom Troickim koji mu deli savete, ali ne zaboravlja koliko je Đoković bio značajan za karijeru: 

- Pomaže mi finansijski, daje mi njegove terene, trenere, šta god mi treba za karijeru. Mnogo mi je pomogao, pokrio je sve što treba profesionalnom teniseru, plaćao je za to i još mi plaća neke stvari - ne krije Međedović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija