• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2023

06:30

REČI HVALE ZA NOVAKA: Đoković je trenutno najbolji, protiv njega nemam šta da izgubim!

Tanjug/AP

Tenis

REČI HVALE ZA NOVAKA: Đoković je trenutno najbolji, protiv njega nemam šta da izgubim!

Podeli vest

Marton Fučovič biće naredni protivnik Novaka Đokovića u drugom kolu Rolan Garosa, a svoj meč će odigrati u sredu 31. maja. Mađarski teniser, Fučović, ima samo reči hvale za srpskog asa!

Fučović je trenutno 83. na ATP listi, a za Novaka koji je rangiran kao treći igrač sveta, Marton smatra da je najbolji igrač tenisa trenutno.

- Igrali smo nekoliko puta, znamo se dosta dobro. On je najbolji aktivni igrač, on je broj jedan. Igraćemo na velikom stadionu, a ja želim da izađem, igram i uživam. Nikada nismo igrali na šljaci, to nije moja omiljena podloga. Nemam ništa da izgubim protiv takvog igrača i sigurno neće biti lako, ali pokušaću da igram opušteno. Gledao sam njegov meč, da vidim kako se kreće - rekao je Mađar.

Foto: Reuters

Marton Fučović

Fučović je do drugog kola stigao pobedom nad Ugom Grenijeom (3:1) i naglašava uticaj publike na igru, kao i na težinu svakog protivnika na ovom turniru.

Već sam rekao da ne postoje laki mečevi na ovom nivou, čak i kada dobijam u tri seta moram da dam sto odsto da bih pobedio ove momke. Grenije je igrao kod kuće, publika je bila uz njega, pa nije bilo lako to podneti jer se borio do samog kraja. Tokom meča sam osećao da imam sve pod kontrolom i znao sam da ću pobediti ukoliko dam sto odsto - rekao je Fučović.

Istakao je neuspeh koji je imao u dosadašnjim okršajima protiv najboljih deset igrača ATP liste, ali način na koji će se pripremati za duel sa Novakom.

Foto: reuters

 

Igrao sam neke dobre mečeve protiv najboljih tenisera sveta, ali nikada nisam imao veliki uspeh. Nikada nisam pobedio nekog ko je u top tri ili neko veliko ime. Pobedio sam Rubljova i Medvedeva i nekoliko drugih Top 10 igrača, ali neki veći uspeh do sada nije došao. Nemam ništa da izgubim, samo ću da izađem na teren i dam sve od sebe. Imam samopouzdanje, fizički sam spreman, ali potrebno mi je i malo sreće. Kada budem igrao protiv Novaka mislim da će navijati za njega, ipak sam ja autsajder, ali mi se to dopada. Imao sam dva slobodna dana. Pokušaću da se održim u formi. Odradio sam trening snage u ponedeljak, a u utorak intenzivniji trening tehnike. Radim sa trenerom koji je jedan od mojih najboljih prijatelja - zaključio je Fučović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija