• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2023

07:47

"VREĐAJTE GA, UNIŠTITE MU REPUTACIJU, DEPORTUJTE GA - NOVAKA NIJE BRIGA! Sraman tekst o Đokoviću, Englez ga napao zbog Kosova

Reuters

Tenis

"VREĐAJTE GA, UNIŠTITE MU REPUTACIJU, DEPORTUJTE GA - NOVAKA NIJE BRIGA! Sraman tekst o Đokoviću, Englez ga napao zbog Kosova

Podeli vest

"Vređajte ga, uništite mu reputaciju, deportujte ga - Novaka Đokovića nije briga!", naslov je teksta Olivera Brauna, urednika sporta britanskog "Telegrafa" nakon što je naš teniser na TV kameri napisao "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju".

Naš as je posle meča prvog kola Rolan Garosa protiv Aleksandra Kovačeviča (3:0) na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju" i razbesneo dežurne mrzitelje srpskog naroda.

Novak Đoković je stao uz svoj narod, pa je sad na udaru Šiptara, ustaša i zapadnjačkih medija jer je celom svetu poručio da je Kosovo srce Srbije! Među prvima se javio britanski tabloid "Dejli mejl", a sada je na našeg tenisera udario i "Telegraf".

Kosovo je srce Srbije

"Ako Novak Đoković ima nešto karakteristično, to je da ga nije briga šta drugi misle. Možete da radite šta hoćete, da mu sudite, da ga klevećete, možete ga i deportovati, nećete napraviti ni najmanju pukotinu u njegovom psihološkom oklopu. Toliko se vidi u njegovom novom skoku u turbulentne vode diplomatije. Napisao je "Kosovo je srce Srbije, stop nasilju" na kameri na Rolan Garosu. Da li bi možda mogao da ublažio tu nakon tvrdnji da podstiče etničke tenzije? Sanjajte o tome", napisao je Braun. 

Foto: prtintscreen

Kosovo je srce Srbije

Englez na ovome nije stao,  kaže da sa Đokovićem nikada niste sigurni kako želi da bude posmatran. 

"Nekada izgleda da je spreman na sve da bi ga javnost volela, ali nekada izaziva kritike sa zadovoljstvo, piše engleski novinar i podseća da je Novak posle poruke rekao da ga nije briga šta će se desiti i da li će ga kazniti, te da bi to uradio ponovo.

Genijalan trik

Koliko god čudno izgledalo njegovo mešanje u politiku, to bi mogao da bude genijalan motivacioni trik pred bitke u Parizu,
Oliver Braun, urednik sporta britanskog "Telegrafa"

Novak nije iskren

Braun je takođe naveo kako prema poslednjim istraživanjima navijači najviše mrze Novaka od svih tenisera i ističe da "nije ni blizu statusa Rodžera Federera i Rafaela Nadala" u svetu. Naravno, morao da pomene da Novak ne želi da se vakciniše protiv korone, zbog čega mu je početkom 2022. godine bilo zabranjeno da igra na Australijan openu, a iz istog razloga ne može da uđe u Ameriku. 

"Ni njegovi najveći mrzitelji ne mogu da mu ospore autentičnost. On je toliko predan odbijanju da se vakciniše da je u poslednjih devet meseci zbog toga propustio jedan grend slem i dva mastersa.Sa jednog grend slema su ga izbacili, a na jedan mu nisu dali da dođe."

Englezi ne mogu Đokoviću da oproste što ne ćuti, što je na sav glas rekao "Kosovo je srce Srbije". To ih ubija, pa kažu da naš teniser nije iskren.

Foto: reuters

Novak Đoković ne ćuti

"Slična je jačina njegovih osećanja vezanih za događaje na Kosovu gde je više od 50 ljudi povređeno zbog pokušaja Srba da spreče novu albansku većinu da preuzme vlast. Njegov otac Srđan rođen je na Kosovu i Novak se drži sprskog nacionalističkog narativa da je Kosovo deo Srbije, iako je proglasilo nezavisnost 2008. godine. Ono gde je Đoković malo neiskren je kada insistira da nema nameru da ulazi u političku debatu. Ipak je njegova poruka malo više od antiratnog slogana. On jasno podržava insistiranje svoje zemlje na teritorijalnom suverenitetu druge države. Da neko drugi to uradi, javila bi se vrlo brza negativna reakcija. Zamislite da Danil Medvedev piše "Krim je srce Rusije"?" Dok je ceo zapadni svet uveo sankcije Rusiji, samo 52 odsto članica Ujedinjenih nacija priznaje Kosovo kao nezavisnu državu. Novak je tačno znao šta radi, posledice ga nisu zanimale".

Kaže da Đoković uživa u mentalitetu "sam protiv svih". 

"Ne zaboravite da je rekao da skandiranje "Rodžer, Rodžer", čuje "Novak, Novak" tokom Vimbldona 2019. godine. Kompleks da su svi protiv njega podstiče njegovu vatru. Koliko god čudno izgledalo njegovo mešanje u politiku, to bi mogao da bude genijalan motivacioni trik pred bitke u Parizu."

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladimir

pre 10 meseci

Engleski novinari kao i obično patološki ponavljaju narativ o Kosovu,o Novaku,isfrustrirani činjenicom da su onemogućeni da budu svetski policajci sa amerikom a najviše ih boli to što su godinama pokušavali da pošto poto ubace Endi Mareja u izmišljenu veliku četvorku.I ko je taj Đoković iz Srbije da bude najbolji teniser svih vremena.Izopačeni englezi.

micko

pre 10 meseci

englezi najveća gamad na planetu i da Bog da vam šipetari došli i da se udome u što većem broju a ako je moguće svi pa da se udome onako ljudski i vi kakvi ste da jih primite ko svojat !!! Aj neka i to dođe više pa da vidimo i mi mali vjernici da ima neke pravde ...

bojko

pre 10 meseci

Глупи Оливер Браун би морао да зна да косово признаје свега 42 посто чланица УН,АН НЕ 52 КАКО ПИШЕ.аЛИ ТО ЈЕ еНГЛЕЗ ,ОЧЕКИВАНО ОД ТАКВИХ ПОДЛАЦА.

NikolaKrajinaLondon

pre 10 meseci

Ovo nije sraman tekst vec istina I divljenje prema Novaku Djokovicu

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija