• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.06.2023

12:21

NOVINAR IZ UKRAJINE NAPAO BELORUSKINJU! Haos na konferenciji, teniserka na udaru zbog Lukašenka

reuters

Tenis

NOVINAR IZ UKRAJINE NAPAO BELORUSKINJU! Haos na konferenciji, teniserka na udaru zbog Lukašenka

Podeli vest

Belorusku teniserku Arinu Sabalenku na konferenciji za medije na Rolan Garosu napao je novinar iz Ukrajine zbog podrške beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku.

Arina Sabalenka je u drugom kolu Rolan Garosa pobedila zemljakinju Šimanovič (7:5, 6:2), pa se našla na udaru Ukrajinca. 

- Ti si 2020. godine potpisala pismo podrške predsedniku Lukašenku dok je tukao i mučio demonstrante sa ulica. A onda si se pojavila i na proslavi Nove godine sa njim. Kako je moguće da potencijalno najbolja teniserka sveta podržava diktatora - pitao je novinar iz Ukrajine.

Beloruskinja nije želela polemiku, pa je kratko i ekspresnmo odgovorila:

- Nemam komentar za tebe, ali hvala na pitanju.

Foto: reuters

Beloruskinja Arina Sabalenka je pod velikim pritiksom na Rolan Garosu

Ukrajinac tu nije stao, pa je nastavio da provocira teniserku.

- Pošto kažeš da niko ne podržava rat, moje drugo pitanje je da li možeš da se zauzmeš za sebe i kažeš: "Ja, Arina Sabalenka, oštro osuđujem činjenicu da Belorusija napada Ukrajinu raketama i želim da to prestane - bilo je pitanje.

Arina nije nasela:

- Nemam komentar za tebe - poručila je druga teniserka sveta, novinar nije odustao te dodao da sve podržava, da nije dete i da se izjasni, pa se umešao moderator i stavio tačku na polemiku.

Podsećamo, nakon pobede u prvom kolu, Marta Kostjuk iz Ukrajine nije želela da joj pruži ruku pa su joj zbog toga navijači zviždali, dok je na konferenciji za medije tražila od Arine da se ogradi od rata. Druga teniserka sveta u trećem kolu Rolan Garosa igra protiv Kamile Rahimove iz Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija