• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2023

22:00

PORAZ KOJI SLAMA SRCA! Olga Danilović posle velike drame i povrede poražena od sedme igračice sveta! (FOTO/VIDEO)

EPA-EFE/YOAN VALAT

Tenis

PORAZ KOJI SLAMA SRCA! Olga Danilović posle velike drame i povrede poražena od sedme igračice sveta! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Olga Danilović nije uspela da napravi podvig karijere! Mlada srpska teniserka poražena je od Ons Žabur sa 6:4, 4:6, 2:6 u 3. kolu Rolan Garosa i tako na bolan način završila takmičenje na drugom grend slemu u sezoni.

Olga je odigrala verovatno svoj najbolji meč u karijeri, dala je poslednji atom snage protiv sedme igračice sveta, ali nažalost nije uspela da dođe do velike senzacije, iako je u jednom trenutku delovalo da će uspeti. Na kraju, posle tri sata borbe, ipak poraz u tri setova.

Olga je odigrala zrelo, kvalitetno i vrlo borbeno, žestoko se suprotstavila favorizovanoj rivalki, ali na kraju nije imala snage da dođe do najveće pobede u dosadašnjoj karijeri.

Foto: Tanjug/AP

 

Od samog starta meča bilo je jasno da će ovo biti izjednačena borba, iako pre početka maltene niko nije verovao u to. Kako je prvi set odmicao, tako je Srpkinja bila sve sigurnija, pa je u osmom gemu napravila brejk i krenula ka osvajanju prvog dela igre. Vratila je Tunižanka istom merom, ali Olga je još jednim brejkom potvrdila vođstvo u setovima i najavila veliko iznenađenje.

Bilo je jasno da će Žabur krenuti na sve ili ništa u drugom setu. Do brejka je došla u četvrtom gemu, Olga je vratila u osmom, da bi Tunižanka u narednom već potvrdila izjednačenje u setovima.

Foto: Tanjug/AP

 

U trećem delu igre, igra srpske teniserke se raspala. Izgubila je servis u trećem, pa u petom gemu i tada je bilo jasno da neće moći da dođe do senzacije. Publika je u većem delu susreta bila uz Žabur, ali Olga se nije predavala do samog kraja. Uspela je da vrati jedan brejk, međutim, već je bilo kasno da se potpuno vrati u meč i ponovo preokrene, pošto je rivalka još jednom oduzela servis. Pred kraj je nezgodno izvrnula skočni zglob, na ivici suza je zatražila medicinski tajm-aut, što joj je dodatno otežalo put ka senzaciji.

 

 

Utisak je da je Olga bila bolja tokom većeg dela susreta i baš zbog toga ostaje žal što nije uspela da eliminiše sedmu igračicu na VTA listi. Ponovo je imala ogromnu podršku od svog izabranika, slovenačkog golmana Jana Oblaka, kojeg je kamera u više navrata tokom susreta hvatala u kadru.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija