• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2023

08:51

LEGENDARNI AMERIKANAC NAPENALIO NAVIJAČE ZBOG ĐOKOVIĆA: Šalite se? Da mu zvižde? Razumem Novakovu reakciju

printscreen

Tenis

LEGENDARNI AMERIKANAC NAPENALIO NAVIJAČE ZBOG ĐOKOVIĆA: Šalite se? Da mu zvižde? Razumem Novakovu reakciju

Podeli vest

Legendarni Amerikanac Džon Mekinro, sada komentator "Eurosporta", stao je u odbranu srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji godinama trpi teror od strane navijača.

Navijači baš i nisu bili od velike pomoći Novaku Đokoviću u meču trećeg kola Rolan Garosa protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine koji je naš as dobio sa 7:6, 7:6, 6:2.

Publika je izviždala našeg tenisera nakon što je dobio drugi set, kao i zbog odluke da uzme medicinski tajm-aut. Mekinto je bio ljut na navijače jer ne pošutuju jednog od najboljih tenisera u istoriji.

Foto: reuters

 

- Zašto zvižde? Svi to rade, uzimaju tajm-aut. Potpuno je legalno. Imate pravo na to. Gde je Davidovič Fokina? On je otišao u toalet - rekao je Mekinro.

Mekinro podseća da se naš teniser tokom većeg dela karijere borio protiv hejtera. Srbin se u Parizu posle jedne reakcije navijača okrenuo prema tribinama i uputio žestoke psovke.

 

- Potpuno razumem Novakovu reakciju. Šalite se? Da mu zvižde zbog toga? Pa drugi teniser nije čak ni na terenu. Hajde da budemo realni. To je ono protiv čega se Đoković borio celu karijeru. To ga je inspirisalo i guralo. Ispostavilo se da mu je to i pomoglo, na neki čudan način. Kao sportista, ako biste imali izbor između ljubavi i poštovanja, voleli biste da imate oboje. Opet, radije biste da imate poštovanje - dodao je Amerikanac.

Foto: reuters

Novak Đoković

I Novak je posle meča pričao o navijačima.

- Napravim duplu grešku, zvižde, promašim smeč, zvižde. Postoje neki ljudi za koje ne znam šta je u njihovim glavama u tom trenutku. Većina publike nije takva, došla je da uživa u meču, da podržava igrača koga su izabrali, i to poštujem. Ali, kad neko pređe granicu poštovanja, kad te neko provocira ili izaziva, poznat sam po tome da reagujem na nepravdu. To je bio slučaj danas. Malo sarkastično sam reagovao – objasnio je svoje reakcije na terenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija