• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

08:31

FRKA NA ROLAN GAROSU! Zverev u agoniji, zabranili mu da daje sebi injekcije: Moj život će biti u opasnosti...

Tanjug/AP

Tenis

FRKA NA ROLAN GAROSU! Zverev u agoniji, zabranili mu da daje sebi injekcije: Moj život će biti u opasnosti...

Podeli vest

Nemačkom teniseru Aleksandru Zverevu zabranjeno je uzimanja insulina tokom na terenu, pa je on zbog toga ušao u raspravu sa sudijom na meču protiv Grigora Dimitrova!

Aleksandar Zverev plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon što je u tri seta eliminisao Gregora Dmitrova. Posle pobede je otkrio šta se desilo za vreme meča i o čemu se raspravljao sa sudijom. 

Zverev ima dijabetes od treće godine, uzima insulin, čak i tokom meča. Međutim, nastao je problem tokom duela sa Dimitrovim, jer mu nisu dozvolili da uzme lek. Zamolili su ga da izađe van terena i to bi mu računali kao pauzu za toale. 

- Rekli su mi da moram da napustim teren, da će se to računati kao pauza za toalet. Reakao sam im  da imamo dve pauze za toalet, a u duelu od pet setova moram četiri ili pet puta da ubrizgam insulin. Objasnio sam da ne može tako, jer bi to značilo da mi ne dozvoljavaju nešto što je neophodno za moje dobro, za moj život - objasnio je Zverev šta se desilo.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zverev

Tokom drugog seta Zverev je išao da uzme insulin, ali mu je supervizor rekao da je samo lekar ovlašćen da daje takve injekcije.

- Nadzornik koji nije ni znao za ovo je ušao u sobu i uspaničio se kad me je video. "Ne, ne, ne, ne možete to da radite. Mora doktor da dođe i ubrizga vam injekciju", rekao je. Objasnio sam mu da imam dijabetes odmalena i da znam šta radim. Rekli su da izgleda čudno kad ovo radim na terenu. Ako to ne uradim, moj život će biti u opasnosti. Ova diskusija nema smisla - frustriran je  Zverev.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija