• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

10:00

RUS IMA TAJNI PLAN ZA ĐOKOVIĆA! Hačanov je izgubio od Novaka 7 mečeva u nizu, ali ne gubi nadu

Tanjug/AP

Tenis

RUS IMA TAJNI PLAN ZA ĐOKOVIĆA! Hačanov je izgubio od Novaka 7 mečeva u nizu, ali ne gubi nadu

Podeli vest

Ruski teniser Karen Hačanov, rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu Rolan Garosa, očekuje dobru partiju šaha protiv trećeg tenisera sveta u borbi za polufinale.


Plasmanom u četvrtfinale Rolan Garosa Karen Hačanov ponovio je uspeh iz Pariza od pre četiri godine. Ali, da bi otišao korak dalje, moraće da savlada Novaka Đokovića koga je pobedio samo jednom u devet okršaja, 2018. godine na mastersu u Parizu. Nole je od tada dobio sedam mečeva u nizu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković vodi protiv Karena Hačanova 8:1

Trenutno 11. teniser sveta često igra šah, pa je povukako paralelu sa tenisom.

- Postoje paralele između šaha i tenisa, volim da igram sa trenerom Hoseom Klavetom. Igramo više puta tokom dana, da malo "upalim" mozak. Ima sličnosti, kada otvoriš glavu i kada si fokusiran, onda je teren veći, vidiš moguće udarce, kako možeš da namučiš rival - kazao je Hačanov. 

Foto: Tanjug/AP

 

Rusa sad očekuje partija protiv Srbina i to na na najvećoj sceni, pariskoj šljaci.

- Neću da vam kažem svoje planove za taj šah, prenećete mu sve. Morate da igrate dobar šah sa njim da biste ga pobedili. Pripremiću se, da vidim šta mogu da uradim bolje. Gledaću njegove mečeve, napraviću plan. On je jedan od najtežih protivnika, ne možete da ga otpišete. Poštujem ga, ali sam fokusiran, videću da li ću moći da pobedim.

Foto: Tanjug/AP

Karen Hačanov

Hačanov kaže da se mnogo toga promenilo kod njega na US openu prošle sezione, kada je igrao polufinale.

- Kliknulo je u mom mozgu, to je pomoglo definitivno. Kada sam prošao u polufinale US opena mnogo stvari se promenilo na mom mentalnom planu, video sam da mogu da napravim korak napred, da prođem dalje. Uvek sam verovao u sebe, ali sam znao da moram to da pokažem i na terenu, pomoglo mi je da napravim te potrebne korake da igram dobro u dužem vremenskom periodu. Vera i samopouzdanje su ostali tu, bez obzira na rezultat. Moraš da ideš polako iz meča u meč, da se ne zadovoljavaš rezultatima, znam da sam dobio nekoliko mečeva, da idem u dobrom smeru i znam da nema opuštanja dok se turnir ne završi. Probaš da radiš najbolje moguće - zaključio je Hačanov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija