• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

13:01

ĐOKOVIĆ MOŽE DA URADI ŠTO NIKO U ISTORIJI NIJE, a samo na jedan način može da se vrati na PRVO MESTO!

Tanjug/AP

Tenis

ĐOKOVIĆ MOŽE DA URADI ŠTO NIKO U ISTORIJI NIJE, a samo na jedan način može da se vrati na PRVO MESTO!

Podeli vest

Novak Đoković, trenutno treći teniser sveta, na Rolan Garosu juri tri podviga. Posle grend slema u Parizu mogao bi da se vrati na prvu poziciju na ATP listi, postane rekorder sa 23 grend slema i jedini u istoriji koji bi imao bar tri trofeja na najvećim turnirima.

Međutim, da bi se Novak vratio na tron, uslov je da osvoji grend slem u Parizu.

Karlos Alkaraz, koji je trenutno na prvoj poziciji, plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pa je  otežao posao Novaku Đokoviću. Jer, samo ako pobedi u nedelju, Novak će se vratiti na prvu poziciju na ATP listi. 

Novak juri rekorde

Novak 17. put u karijeri igra četvrtfinale grend slema na šljaci, po čemu je rekorder, a na putu do polufinalu stoji mu Karen Hačanov protiv koga u međusobnim okršajima vodi 8:1. Pokušaće 45. put da se nađe u toj fazi slema, jedanaesti put na Rolan Garosu.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Takođe, srpski teniser na Rolan Garosu juri  23. gren slem titulu, rekord u broju najvećih titula u muškom tenisu. To je najvažniji cilj. Ako ga ostvari, postaće najuspešniji u istoriji, ostaviće Nadala na 22,  a  približiće se apsolutnom rekordu koji drži Margaret Kort sa 24. Nije na odmet podsetiti da je Australijanka čak 14 osvojila u amaterskoj eri, pre 1968. Kada je u pitanju samo Open era, rekorderka je Serena Vilijems sa 23, pa bi se Novak izjednačio sa Amerikankom.

Foto: Tanjug/AP

 

Nole je već oborio jedan apsolutni rekod, nadmašio je Štefi Graf koja je 377 nedelja bila na prvom mestu na ATP listi, a naš as je stigao do 387 nedelja. Đoković je rekord po broju sedmica kao broj jedan na ATP listi oborio u martu 2021. godine kada je nadmašio 310 nedelja Rodžera Federera, a potom je postao apsolutni rekorder. Iza Đokovića i Graf na večnoj listi je Martina Navratilova sa 332 nedelje na vrhu, sledi Serena Vilijams sa 319, dok je peti Federer sa 310 sedmica. Nole sad juriša ka 400 nedelja na prvoj poziciji, što nije nedostižno, posebno ako se domogne titule u Parizu.

Pored toga, ako u Parizu dođe do trećeg trofeja biće jedini u istoriji sa barem tri titule na svakom grend slemu. Rafael Nadal ima dve na Australijan openu, a Rodžer Federer jednu na Rolan Garosu. Novak u Melburnu ima 10 trofea, u Londonu sedam, u Njujorku tri, a u Parizu dva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)
Live TV

Američkim okupatorima Albanci služe kao besni kerovi upereni protiv Srba! Evo zašto je opasno otvaranje mosta na Ibru! (VIDEO)

U emsiji "Info dan" gostovali su Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM i Ljubomir Marić, bivši narodni poslanik. Oni su govorili o značaju mosta na Ibru i zbog čega je za Srbe toliko važno da most ostane zatvoren. Uživo u program javio se i dopisnik Informera Lazar Stević koji je govorio o tome kakva je trenutna situacija na mostu na Ibru.

14.08.2024

15:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija