• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

18:54

UME NOVAK I TAKO! LOŠE POČELO, DOBRO SE ZAVRŠILO! Đoković u polufinalu Rolan Garosa čeka Alkaraza ili Cicipasa! (VIDEO)

Tanjug/AP

Tenis

UME NOVAK I TAKO! LOŠE POČELO, DOBRO SE ZAVRŠILO! Đoković u polufinalu Rolan Garosa čeka Alkaraza ili Cicipasa! (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković se plasirao u polufinale Rolan Garosa pobedom nad ruskim teniserom Karenom Hačanovim - 4:6, 7:6, 6:2, 6:4 i u polufinalu čeka pobednika meča Karlos Alkaraz - Stefanos Cicipas.

Novak Đoković je delovao sigurno na startu meča i osvojio prvi gem na svoj servis u meču četvrtfinala.

Lako je mogao i sa "nulom", ali Nole je napravio dve greške. Prvo je poslao lopticu u mrežu, a onda još jednu u aut.

Uzvratio je Hačanov i odličnim servisima stigao do izjednačenja. 

Usledila je najzanimljivija scena od početka meča. Hačanov je od sudije tražio da proveri trag loptice posle njegovog udarca, a dok je sudija iz stolice išao prema delu terena u kom je loptica pala, Đoković je išao ka klupi, siguran da je loptica bila u autu i da je gem završen.

Dva gema su otišla na konto tenisera koji je servirao u njima.

Foto: Tanjug/AP

Đoković nije bio ni blizu brejk šanse, osvojio je samo po poen u oba servis gema Hačanova 2:2.

U petom gemu - brejk! Bio je to poen sa dugačkom razmenom, "relijem" od 18 udaraca, a posle sreće sa vrhom mreže osvojio ga je Hačanov i tako stigao do 15:30.

Usledila je dupla servis greška, pa je Rus dobio dve brejk lopte. Prvu je spasio Đoković fantastičnim forhend vinerom, a drugu nakon dugačke razmene koja je završena greškom Hačanova.Na kraju, ipak - brejk 2:3.

Uz male turbulencije, Rus je potvrdio brejk 2:4.

Više vinera i manje neiznuđenih grešaka imao je Hačanov od Đokovića u tim trenucima. Ni u sedmom gemu nije bilo lako za Novaka, koji je izbegao nove probleme dobrim servisima.

Imao je Hačanov 40:0, zapretio je Đoković i vezao dva poena, ali je na kraju poslao loptu u aut 4:5.

Prilično se namučio Đoković, suočio se i sa set loptom, ali je uspeo da ostane u igri.

Poveo je Novak, ali srpski teniser je propustio šansu da se izvuče brejkom, Rus je uspeo da veže tri poena, ali je pogodio veliki aut kada je trebalo da finišira gem i set.

Posle toga snažan servis i - prvi set je pripao Hačanovu.

 

 

U drugom setu, dominantnom igrom u taj-brejku Novak se vratio u život, ali idemo redom. Na startu drugog seta, na krilima fenomenalne igre u finišu uvodne deonice Đoković nastavlja u istom ritmu i osvaja prvi gem. Posle toga deseta neiznuđena greška Novaka što je nekarakteristično za njega.

Brzo je Novak došao do nove prednosti u drugom delu igre, odservirao je drugi današnji as udarac.

Đoković je konačno napravio problem rivalu i prvi put od početka meča videli smo izjednačenje na servisu Hačanova.Napravio je duplu servis grešku i sebi problem Novak, u trenucima kada je delovalo da će lako doći do gema. Igralo se na izjednačenje, a završilo se na kraju dobro po našeg tenisera 3:2.

Osvajali su jedan i drugi poene na svoje servise i stigli do taj brejka. A u njemu - Đoković furija.

Nole je uspeo da povede na svoj servis,  a onda je nadmudrio Rusa jer je u jednoj lošoj defanzivnoj situaciji - iznenađujuće ostao u mestu, baš tamo gde je Hačanov mislio da Novaka više neće biti. 

Foto: Tanjug/AP

Usledio je viner iz levog dela terena, a odatle je Đoković poentirao za 3:0, namestivši se na vreme da sa "bekhend" strane - izvede forhend. 

To je prilično  uzdrmalo 11. sa ATP listi, pa je ušao iz greške u grešku kada se radi o procenama i gde će biti Nole i šta će uraditi. 

Tako je Đoković "vezao" još poena, došavši do 6:0 savršenim dvoručnim bekhendom kojimo je poslao neodbranjivu paralelu. 

Minut kasnije, na "nuli" je ostavio rivala i novim direktnim poenom osvojio set. Posle dva sata i tri minuta borbe, 1:1!

 

 

Na početku trećeg seta Novak stiže do prvog brejka na današnjem meču i na fenomenalan način otvara treći set.

U sledećem gemu Malo i komična situacija u ovom gemu. Novak se naljutio na linijskog sudiju koji nije video da je loptica izašla van, pa je arbitru viknuo "Alo, aut je".

Džejms Kjotavong to potvrđuje, pa Đoković potvrđuje brejk. 

Hačanov osvaja prvi gem u trećem setu, ali i Novak koji igra fantastično... Dobija gem bez izgubljenog poena.

Foto: Tanjug/AP

U narednom odgovara Rus, pa Đoković stiže do još jednog...

E, onda je usledio brejk, kojim je Nole potpuno slomio rivala za 5:2, a u drugom ga je potvrdio, osvojio drugi set i poveo 2:1. 

Stigao je prvi do brejka Novak i u trećem setu, ipak pri rezultatatu 4:3, odličnom igrom Karen Hačanov je vratio brejk.

Međutim, to nije omelo Đokovića, odmah je Srbin napravio novi brejk, a zatim je ga je potvrdio i stigao do trijumfa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija