• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

12:18

SRAMOTA, NOVAK OVO NIJE DOŽIVEO! Samo ga 10 odsto navijača vidi u finalu Rolan Garosa sa Zverevom!

Tanjug/AP

Tenis

SRAMOTA, NOVAK OVO NIJE DOŽIVEO! Samo ga 10 odsto navijača vidi u finalu Rolan Garosa sa Zverevom!

Podeli vest

Novak Đoković i Karlos Alkaraz će se sastati u prvom polufinalu Rolan Garosa u petak, dok drugi par čine Kasper Rud i Aleksandar Zverev.

Mladi Španac briljira ove sezone, u Parizu nemilosrdno gazi ravale i prvi je favorit za osvajanje Rolan Garosa i puca od samopouzdanja.

S druge strane, prvi teniser sveta igra 45. polufinale, iza sebe ima 22 osvojena grend slema, juri 23. rekordni, kojim bi nadmašio Rafaela Nadala, na grend slemu nema poraz od Vimbldona prošle godine, jer je trijumfovao u Londonu, pa na Australijan openu. Ali, i pored svega, kladionice, ali ni navijači ne veruju da može do trofeja u Parizu. Važno je napomenuti da nije briljirao na šljaci ove sezone, ali je stigao na Rolan Garos i izgubio samo set do polufinala. Međutim, ni to nije dovoljno, ne daju mu velike šanse da se domogne finala u Parizu ove godine.

Pred polufinalne mečeve navijači su glasali u anketi na portalu "tennisnow" koga vide u finalu Rolan Garosa. Samo 10 odsto veruje da bi Novak Đoković mogao za trofej da igra  sa Aleksandrom Zverevom, a 21,1 odsto sa Kasperom Rudom.

S druge strane, uvereni su da će se za titulu boriti Alkaraz - 42,7 odsto veruje da će u finalu Španac igrati sa Rudom, a 24,4 da će mu protivnik biti Zverev. 

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Kvota na Alkaraza za osvajanje trofeja na Otvornom prvenstvu Francuske je 1,75, na Novaka Đokovića sramnih 3,4. Sledeći na listi favorita je Aleksandar Zverev sa kvotom 10, a dok bukmejkeru najmanje veruju Kasperu Rudu - 17.

Foto: Tanjug/AP

 

- Morate pokušati da budete najbolji datog dana.  Dobra stvar na grend slemu je da iako izgubiš dva seta, možeš da pobedis. Servis je veliki izvor samopuzdanja za mene i psihički, fizički i emcionalno.  Veliki je uspeh, samokritičan sam, ali sam i zadovoljan rezultatom. Baš sam hteo da budem u polufinalu i voleo bih da pobedim u petak.Nisam izgubio set do meča protiv Hačanova, igrao sam jak i dominantan tenis. Očekivano da ka kraju turnira imate i veće izazove, igrače koji mogu da osvoje set ili dva protiv vas i to se danas desilo. Uzimam to kao pozitivnu stvar, da bih analizirao sve kako bih bolje započeo sledeći meč - kazao je Novak Đoković.

Predviđanja navijača

Karlos Alkaraz - Kasper Rud 42,3 odsto
Karlos Alkaraz - Aleksandar Zverev 24,4 odsto
Novak Đoković - Kasper Rud 21,1 odsto
Novak Đoković - Aleksandar Zverev 10,3 odsto



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka

pre 10 meseci

Objektivno gledajući nije to više nekadašnji Nole.a niti dtugi osim Alkareza nisu dorasli nekadašnjoj trojci.Alkarez je dominatan i po brzini i po preciznosti udaraca

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija