• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2023

06:13

AMERIKANAC JE HTEO DA BIJE ĐOKOVIĆA, SAD MU SE POKLONIO: Novak je najbolji teniser ikada!

reuters

Tenis

AMERIKANAC JE HTEO DA BIJE ĐOKOVIĆA, SAD MU SE POKLONIO: Novak je najbolji teniser ikada!

Podeli vest

Novak Đoković će se u nedelju (14.30, Eurosport) protiv Kaspera Ruda boriti za 23. grend slem, a ako osvoji definitivno će staviti tačku na polemike ko je najbolji ikada. Mada, Endi Rodik smatra da je Srbin već sada GOAT.

Ćaskao je Endi Rodik sa fanovima na društvenim mrežama pred finale Rolan Garosa, ali su ljubitelji tenisa i dalje pod utiskom polufinala.

Svi su očekivali da će Karlos Alkaraz bez problema pobediti Novaka Đokvića, međutim, mladi Španac se paralisao pred najboljm ikada. Rodika je jedan fan na Tviteru pitao kako čovek koji ima 36 godina pobedi 16 godina mlađeg najboljeg igrača svera. Amerikanac mu je uzvratio:

"Zato što je najbolji ikada?", jasan je bio Amerikanac.

Foto: AP Photo/John Bazemore

Endi Rodik

"Prvo vam uzme noge, a onda vam uzme dušu", rekao je Rodik o Đokoviću pre dve godine, a to ponovio i nakon što je video šta je Srbin uradio Karlosu Alkarazu u polufinalu Rolan Garosa.

"Obećavam vam jednu stvar. Kako meč bude odmicao, Novak će ovom detetu napraviti najbolnije iskustvo koje je ikad imao. Posle sat i po u meču, momak oseća bol u telu. Novak sve može da izdrži. Prvo vam oduzme noge, potom ti uzme dušu", rekao je Rodik pre dve godine kada je Đoković uništio Džejsona Bruksbija pošto mu je ovaj uzeo prvi set (1:6, 6:3, 6;2, 6:2), a bilo mu je jasno da isto čeka i Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa.

Foto: EPA

 

Kada Novak krene da uništava protivnika nemilordnom taktikom, onda on završi kao Alkaraz. Prvo otkažu noge, pa neće da slušaju ruke, a onda se "ugasi" celo telo. Nije važno koliko si trofeja osvojio, kakvu sezonu imaš, da li si favorit ili ne. Zna srpski teniser šetnjom po terenu gore-dole, levo-desno, kako da rivalu za samo dva seta ugasi svaku nadu. Ima 36 godina, ali i 394 meča na grend slemovima. Zna kako sa klincem koji mora, kako kaže, još da vesla. Dobio je Alkaraz drugi set protiv Novaka, ali ga je ustvari izgubio i toga bi trebalo da bude svestan Kasper Rud u nedelju u finalu. Sve mu je objasnio Endi Rodik.  Amerikanac je pre nekoliko godina otkrio da je hteo da bije Novaka, na početku karijere našeg asa, ali kada je video ko je zapravo Novak, da će biti najbolji ikada, ne libi se da oda poštu Srbinu za sve što radi na terenu.

Foto: EPAIMAGES

 

“Prvo ti oduzme noge. Obratio bih pažnju na Alkarasove noge. Počeo je samo da udara lopticu, pokušava da skrati poene koliko god je moguće",napisao je Amerikanac na Tviteru.

Alkaraz je podlegao pritisku, tenziji zbog važnosti meča i čoveka koji ga je čekao s druge srane mreže. Celo telo mu se grčilo, ruka, noge, završio je meč sa bolovima. Svestan je toga verovatno i Kasper Rud, pa nema sumnje da mu svašta prolazi kroz glavu pred finale.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija