• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2023

11:47

SVAĐAO SE SA ĐOKOVIĆEM, KIRJOS GA NAZVAO NIŠTARIJOM, MRZI GA CICIPAS... Evo ko je sudija koji deli pravdu u finalu Rolan Garosa

reuters/ap photo

Tenis

SVAĐAO SE SA ĐOKOVIĆEM, KIRJOS GA NAZVAO NIŠTARIJOM, MRZI GA CICIPAS... Evo ko je sudija koji deli pravdu u finalu Rolan Garosa

Podeli vest

Francuz Damijen Dumusoa sudiće finale Rolan Garosa između Novaka Đokovića i Kaspera Ruda (nedelja, 14.30, Eurosport).

Damijen Dumusoa ima zlatnu značku ATP već 13 godina, spada među elitne sudije ATP-a. Rođen 1979. godine u Kresou u Francuskoj, a po struci je menadžer, završio je studije na Univerzitetu u Dižonu. 

U tenisu je od 15. godine kao sudija, dok se "specijalizovao" za turnire na šljaci. Sudio je već na pet finala Rolan Garosa u konkurenciji muškaraca: 2012, 2015, 2016, 2018. i 2020. godine, delio je pravdu u finalu Australijan opena 2020, Vimbldona 2017. i US opena 2021. godine i ovo mu je prvo grend slem finale upravo od Njujorka.

Foto: AP/Photo

Damijen Dumusoa sudi finale Rolan Garos

Francuz je poznat po tome što voli da razgovara sa igračima, kao da tako imaju prisniji odnos, ali i što često ulazi u konflikt sa teniserima. Pre tri godine Novak Đoković je u finalu Australijan opena igra sa Diminikom Timom i tada je ušao u sukob sa sudijom. 

Foto: AP/Photo

 

U devetom gemu drugog seta, Tim je vodio 15:30 na servisu Đokovića kada je Dumusoa upozori Đokovića zbog prekoračenja vremena za servis. Tim je osvojio poen za dve brejk lopte, a Dumusoa je već u sledećem poenu opet upozori Novaka i automatski mu oduzeo prvi servis. To je baš iznerviralo , koji je potapšao Dumusou po patici.

Novak je pokazao palac na gore, a kada je seo na klupu dobacio arbitru:

- Sjajan posao, sada si postao poznat - odbrusio mu je Đoković tada. 

Foto: reuters

 

Imao je Damijen Dumusoa raspravu i sa Nikom Kirjosom. Na mastersu u Šangaju 2018. godine sudija i Australijanac su se svađali skoro tokom celog meča, čak je i kaznio Kirjosa koji mu je rekao da je ništarija i sramota za tenis: 

- Da li ti prija toliko moći u stolici, lep osećaj zar ne? - pitao je Nik sudiju u jednom momentu.

I Fonjini je takođe imao problem sa francuskim sudijom. Rekao je Italijanu da je izgubio poen, Fonjini je smatrao da nije u pravu, pa je tražio da  pozove supervizora, koji je podržao sudiju. 

- Ti si loš - rekao je Fonjini sudiji, a potom  novinarima da često spava u stolici. 

Foto: AP/Photo

Nik Kirjos se svaša sa sudijom

Stefanos Cicipas, koji takođe ima kratak fitilj, vređao je Dumusou na nacionalnoj osnovi. Na US openu 2019. godine tokom meča sa Rubljovim Grk je imao problema sa grčevima i sporo se vraćao na teren posle izgubljenog servisa. Dumusoa ga je upozorio da je vreme da se igra, a Grk mu odbrusio da mu treba još vremena, na šta je sudija rekao da će biti kažnjen.

- Baš me briga, radi šta hoćeš, jer si svakako najgori. Ne znam šta imaš protiv mene, ali pošto si Francuz, verovatno ste svi uvrnuti - pobesneo je tada Cicipas.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ZEVZEV

pre 1 godinu

PA I VI MRZITE SRPSKI NAROD PA STO NEKO NE BI MRZEO POJEDINCA I STRANCA KONKRETNO DJOKOVICA? VI SE SVOJSKI TRUDITE DA UNISTITE CEO SRPSKI NAROD ZARAD LICNE KORISTI A SAD GRAKCETE O NEKIM SPORTISTIMA?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17