• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2023

16:32 >> 18:27

NOVAČE ĐOKOVIĆU TI SI NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA! Srbin osvojio REKORDNI 23. Gren slem trofej u karijeri! (VIDEO+FOTO)

EPA

Tenis

NOVAČE ĐOKOVIĆU TI SI NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA! Srbin osvojio REKORDNI 23. Gren slem trofej u karijeri! (VIDEO+FOTO)

Podeli vest

Novak Đoković je ispisao nove stranice teniske istorije. U finalu Rolan Garosa pobedio je Kaspera Ruda 3:0 (7:6, 6:3, 7:5) i osvojio rekordnu 23. grend slem titulu.

Do ovog meča Novak Đoković i Rafael Nadal bili su izjednačeni sa 22 osvojena slema, a ovim trijumfom Srbin je definitivno postao najbolji ikada.

NOVAK ĐOKOVIĆ - KASPER RUD 3:0 (7:6/1/, 6:3, 7:5)

 

TOK MEČA:

TREĆI SET

7:5 - Prednost za Novaka 15:0. Odličan servis, Rudova lopta jedva stiže do mreže 30:0. Tri set meč lopte. To je tooooooooo,bravo Noleeeeeeeee. Novi Gren slem, novi povratak na prvo mesto ATP liste, najbolji je, Srbin je najbolji svih vremena.

6:5 - Prednost za Noleta, pogađa liniju. Novi poklon Ruda, aut 0:30. Kakva dijagonala za tri vezane brejk lopte. I BREEEEJK! Možda i krucijalni brejk na meču. 

5:5 - As, idealan početak 15:0. Prednost je duplirana 30:0. Novi as za tri gem lopte. Ajde Novače! Novi gem sa nulom.

4:5 - Prednost za Novaka, a onda odličlna odbrana Đokovića, jedan lob koji je pao na liniju, a onda drop šot, koji, nažalost nije bio dobar. Izjednačenje. Agresivna igra Ruda donosi mu novi poen, ali onda lopta ide u aut, pa izjednačenje. Gem lopta pa novi gem za Norvežanina. 

Foto: Tanjug/AP

4:4 - Odličan forhend Kaspera Ruda - 0:15. Opasno preti Norvežanin 0:30. Sreća na strani Đokovića, lopta pogađa vrh mreže i završava u polju rivala. As! Izjednaćenje. Evo preokreta i gem lopte. A tu je i novi gem. Izjednačenje.

3:4 - Dolazi brzo do 30:0 Rud, ali novi moćni forhend Đokovića 30:15. Stiže Norvežanin na korak od brejka. Smanjuje Nole izlaskom na mrežu, ipak Kasper osvaja gem

Foto: EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

3:3 - Novak u ovom setu još nije izgubio poen. As iz drugog servisa, Noletov osmi as 30:0. Greši Đoković, ali ipak, rutinski završava gem. 

2:3 - Rud je na servisu. Prednost, a onda razoran forhend 15:15. Sa dva nova poena Norvežanin stiže do gem lopte, pa Nole smanjuje 30:40. Sjajnoooooo, izjednačenje, kakav viner - 40:40. Odličan servis, pa posle odbrane Novaka, snažna paralela, prednost, pa as za novi gem.

 

 

2:2 - Ubitačno deluje Novak Đoković u ovim trenucima. Tri gem lopte dok dlanom o dlanom, a u međuvremenu se oglasio i Nik Kirjos na Tviteru. Odmah potom Novak osvaja gem.

1:2 - Odlična reakcija Ruda na mreži, Raspalio je pasing šot Đoković na mreži, ali odgovorio je Kasper bekend volejom 15:0. Prednost je duplirana. Noletov smeč za 30:15. Nova greška rivala, lopta ide u aut. Izjednačenje. Nema odgovor Norvežanin za Đokovićeve forhende. Evo brejk lopte. Uh, jefitino, jeftino izgubljena. Lopta završava na mreži. Čudno je odskočila lopta, kao da je vetar poneo, ponovo završava na mreži prednost za Ruda. I opet mreža. Ni ovaj bekend nije prešao preko mreže. 

1:1 - Nema spasa za Ruda ni u ovom gemu na Novakovom servisu. Tri gem lopte ima srpski šampion, a onda rutinski osvaja gem.

Foto: ranjug/AP

1:0 - Kasper Rud servira prvu u trećem setu. Nole preti, 15:30, ali as u pravi čas za rivala. Izjednačenje. Šalje Novak loptu u aut, a Norvežanin izvlači ovaj gem novim poenom.

DRUGI SET

6:3 - Odličan početak gema. Aut! Novak ima prednost 15:0. Sjajnooooo i snaga i preciznost, linijaaa 30:0. Tri set lopte za Đokovića. Savršeno, sa bekend paralelom Đoković stavlja tačku na ovaj set.  

5:3 - Prednost za protivnika, a onda Novak šalje sjajan ritern u noge - 15:15. Kakva greška Novaka, već predao bio, "napala" ga lopta u telo, uzvratio, a onda norveški teniser umesto u teren šalje loptu u aut. Strašan ritern, set lopta. Smanjuje Rud, a onda nova odlična reakcija Kaspera - đus. Ipak smanjuje Rud, pa će Novak da servira za set.

Foto: EPA

5:2 - Novak odmah stiže do prednosti, ali odgovara rival - 15:15. Preti Rud, Malopre je imao sreće, "prljava" lopta pala je u polje Đokovića, a sad lopta ide u aut. Izjednačenje. Još jedna greška sa bekend strane. Ljut je Kasper na sebe 40:30. Nova greška rivala, odbranio se pre toga Nole, a onda Rud iz smeča pogađa mrežu.

4:2 - "Napala" je lopta Novaka 15:0. Odličan ritern Đokovića, pa Rud šalje loptu u aut. Izjednačenje. Uh, ovo je trebalo Rudu, nažalost, lopta je u terenu 30:15, pa odmah 40:15. Gem za Norvežanina.

Foto: EPA

4:1 - Nole jezdi ka novom gemu. To je Novak Đoković, to je čovek koji danas definitivno može da postane najbolji od najboljih svih vremena. Nije mu trebalo mnogo vremerna da stigne do 40:15, a onda uh, dupla servis greška. Vetar je krivac. Odličan prvi servis u pravom trenutku. Čuva Novak prednost brejka.

3:1 - Malo sreće sad za Ruda. Izjednačenje, pa Norvežanin stiže do prednosti. Prekida Novakovu seriju Kasper i dolazi do prvog gema u drugoim setu.

3:0 - Servira Nole za potvrdu brejka i odmah - as! Već je 30:0. Još jedan as. Bum-bum Đoković u ovim trenucima. Tri gem lopte i kakva potvrda brejka. Na veličanstven način. Novakov način!

 

2:0 - Đoković nastavlja da demolira rivala i već preti brejkom. Za tren oka je 0:30, Smanjuje Norvežanin, ali ipak Nole stiže do brejk lopte. Ponovo jedan reli, ijaooooooo, zamalo je lopta završila van terena. Đus. Konačno viner i to iz smeča za Novaka. Nova brejk lopta. Šteta i ova odlazi u nepovrat. Novi aut. Još jedan strašan poen, "Šta da radim, šta da radim", besno je vikao ga loži i Goranu Ivaniševiću i sam sebi je dao odgovor. Evo brejka! Četvrtu brejk loptu je iskoristio Đoković.

Foto: Tanjug/AP

1:0 - Novak servisom otvara drugu deonicu. Srpski as stiže do prednosti posle jedne malo duže razmene, Rud je izašao na mrežu, ali je Đoković snažnim udarcem naterao Norvežanina da dva puta odigra reketom. Ekspresno Nole stiže do tri gem lopte, i na kraju osvaja gem. Savršen početak ovog dela igre

16.37 - Čuveni trener Patrik Muratoglu smatra da Novak nije igrao teži meč u životu.

 

 

16.36 - Neverovatan podatak! Novak na ovogodišnjem Rolan Garosu nije izgubio taj-brejk i nijednom nije napravio neiznuđenu grešku u 13. gemu.

7:6 - MA TAKO JE, BRE! Novak osvaja set posle velike drame i skoro sat i po vremena na terenu. Ubedljiv je bio u taj-brejku i iskoristio prvu od pet vezanih set lopti za 7:1. Još dva seta do istorije i večnosti

6:6 - Kada pobesni, ne može mu niko ništa! Nole je posle rasprave sa sudijom izjednačio na 6:6. Idemo u taj-brejk

Foto: Tanjug/AP

16.19 - Novak je ušao u žestoku raspravu sa sudijom nakon izgubljenog gema. Zamerio je sudiji što požuruje igrače na teren posle pauze između gemova

5:6 - Ne da se Rud. Izgubio je prvi poen, ponadali su se Novakovi navijači da će Rud pasti psihički nakon propuštenih šansi, ali to se nije dogodilo

Foto: Tanjug/AP

5:5 - Poveo je Rud sa 30:0 posle najboljeg poena u meču. Bio je nadomak prvog seta, ali onda se Nole, kao što nas je i navikao, vratio iz mrtvih

16.10 - Osim slavnih sportista, potencijalno istorijski meč došao je da gleda i čuveni glumac Hju Grant

 

 

4:5 - Novak je imao lepu šansu da stigne do 5:4 i servira za set. Delovalo je da je Rud u krizi, ali nekako se izvukao i stavio Noleta u nezgodnu situaciju. Nole sada servira za opstanak u setu

4:4 - Konačno izjednačenje! Novak je spasio brejk šansu i potpuno se vratio u set

Foto: Tanjug/AP

3:4 - BREJK! Nole je nervirao svoje navijače, jedan smeč poslao je u aut, ali je stigao do prve brejk lopte i odmah ju je iskoristio. Rud je na brejk šansu smečovao u mrežu

2:4 - Još jedan siguran servis gem za Novaka

15.42 - Bivši argentinski teniser i Novakov prijatelj Huan Martin del Potro smatra da Rud nema nikakve šanse da slavi u finalu

 

 

1:4 - Ne predaje se Norvežanin, Novak ne može ni do brejk lopte

1:3 - Konačno! Novak uzima prvi gem u meču bez izgubljenog poena

0:3 - Rud potvrđuje brejk bez većih problema

15.32 - Tu je i slavni švedski fudbaler bosanskohercegovačkog porekla Zlatan Ibrahimović

 

 

0:2 - Kasper Rud koristi treću brejk loptu i odmah na startu oduzima servis Novaku

15.16 - Slavni američki bokser Majk Tajson prisutan je na finalu, a bio je tu i u polufinalu. Odranije je poznato da mu je Novak omiljeni teniser

 

 

15.15 - Pored Novakove supruge Jelene sedi jedan od najsupešnijih igrača u istoriji američkog fudbala Tom Brejdi

 

 

15.14 - U publici je najpoznatiji francuski fudbaler Kilijan Mbape

 

0:1 - Kasper Rud bez izgubljenog poena uzima svoj servis

15.11 - Meč je počeo

15.05 - Finalisti su započeli zagrevanje.

15.02 - Kasper Rud, a potom i Novak Đoković, izašli su na teren glavnog stadiona na Rolan Garosu. Zvižduka nije bilo

14.57 - Nebo u prestonici Francuske je tmurno, ali je samo 20 odsto šanse da će pasti kiša

14.53 - Neposredno pre izlazak igrača na teren krov se, ipak, otvara

14.51 - Rafa Nadal je, logično, uz Kaspera Ruda. On je putem Instagram profila svoje akademije poručio "Vamos" (idemo) uz fotografiju Ruda kada je bio mali.

 

 

14.47 - Finale će se igrati u dvoranskim uslovima jer je krov na "Filip Šatrijeu" zatvoren. Razlog tome je što organizatori strahuju od vremenskih nepogoda.

14.16 - Početak finala pomereno je na 15.00 (tačnije 15.02) zbog ceremonije nakon borbe za trofej u ženskom dublu, ali i zatvaranja krova

 

 

14.00 - Pola sata pre početka finala pitali su Novaka da li je spreman za poseban meč.

- Ovo je samo još jedan meč, fokusiran sam da ga dobijem, pa ćemo posle da pričamo o istoriji. Ovo nije specijalan meč, samo treba da ga dobijem - kazao je srpski teniser.

13.55 - Navijači u Parizu su spremni!

 

 

13.43 - Đoković je od 2018. godine igrao čak 12 grend slem finala, a izgubio je samo dva - 2020. na Rolan Garosu od Rafaela Nadala, dok mu je naredne sezone Danil Medvedev na Ju-Es openu uskratio kalendarski grend slem.

13.33. - Nole u Parizu može da postane jedini teniser ikada sa bar tri trofeja osvojena na svakom grend slem takmičenju. Nole ima deset Australijan opena, dva Rolan Garosa, sedam Vimbldona i tri Ju-Es opena.

Foto: Reuters

 

13.23 - Rud i Đoković pozdravili su se uoči meča. Kasper ja davao intervju za Eurosport, a onda je naišao Nole.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurosport (@eurosport)

 

13.22 - Novak se pred finale i meč sa Rudom zagrevao sa sinom Stefanom. Bilo je radno, ali i opušteno, mnogo smeha, što je sjajna vest pred duel sa Norvežaninom.

 

 

 

13.15 - Plasman u finale doneo mu je čak 1.150.000 evra, a titula u Parizu donela bi mu još toliko.

13.14 - Novak igra 34. grend  slem finale u karijeri, po čemu se izjednačio sa čuvenom Amerikankom Kris Evert. Ako trijumfuje Novak će se vratiti na prvo mesto ATP liste, započeće rekordnu 388. nedelju na toj poziciji i imaće sjajnu priliku da se domogne neverovatne brojke od 400 nedelja na teniskom tronu.

 

 

13.13 - Najbolji srpski sportista Novak Đoković osamiće se na mestu rekordera po broju titula sa najvećih turnira. Ako osvoji treći Rolan Garos biće to njegov 23. grend slem u karijeru, pa će mu u leđa gledati Rafael Nadal i Rodžer Federer. U ženskoj konkurenciji Margaret Kort ima 24 trofeja, a Serena Vilijams 23, što znači da Srbin ima priliku da se približi i apsolutnom rekordu u obe kategorije.

13.10 - Novak Đoković danas protiv Kaspera Ruda igra za istoriju, a meč možete pratiti na Informer.rs.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija