• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.06.2023

11:56

Svi su čekali ovu odluku Vimbldona!

EPAIMAGES

Tenis

Svi su čekali ovu odluku Vimbldona!

Podeli vest

Vimbldon, nezvanično prvenstvo sveta, najprestižniji teniski turnir, počeće 3. jula, a doneta je odluka o nosiocima.

Novak Đoković neće biti prvi nosilac, nego prvi teniser sveta Karlos Alkaraz. Godinama glavni reper za mesta nosilaca nije bila ATP lista,  ali su Englezi to promenili prošle sezone.

To što Nole nije prvi nosilac, ne menja ništa, videli smo na Rolan Garosu. Srbin i Španac će biti na dve strane kostura, želeće da dođu do borbe za pehar i neće moći da igraju pre finala. Treći nosilac je Danil Medvedev, četvrti Kasper Rud, pa slede Stefanos Cicipas, Holger Rune, koji su potencijalni protivnici srpskog asa u četvrtfinalu turnira. Potom slede Andrej Rubljov, Janik Siner, deveti je Tejlor Fric, a deseti Frensis Tijafo, pa slede Feliks Ože Alijasim, Kameron Nori.... Naravno, sve pod uslovom da ne bude odustajanja u poslednji čas, odnosno pre žreba koji je u petak. 

 

 

 

 

Đoković daleko najtrofejniji od svih igrača na Vimbldonu i takmičiće se za  osmu titulu, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom. Nole ima četiri trofeja u nizu u Londonu, odnosno 28 uzastopnih pobeda, a ne zna za poraz na Centralnom terenu od 2013. godine.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Takođe, Nole od Vimbldona prošle godine ne zna za poraz na grend slem takmičenjima, pobedio je tada u Londonu, pa na Australijan openu, a nedavno na Rolan Garosu. U seriji je od 21 pobede na najvećim turnirima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija