• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2023

08:55

Bura na Vimbldonu zbog Rusije! Žestok okršaj Beloruskinje i novinara

reuters

Tenis

Bura na Vimbldonu zbog Rusije! Žestok okršaj Beloruskinje i novinara

Podeli vest

Beloruskinja Viktorija Azarenka i jedan novinar imali su žestok obračun na Vimbldonu nakon što je prozvao Ruskinjom.

Viktorija Azarenka može da se takmiči na Vimbldonu, ali  bez obeležja. Savladala je u prvom kolu Juan iz Kine u tri seta (6:4, 5:7, 6:4), a potom se suočila sa novinarima koji su u prvi plan želeli da stave politiku i rat u Ukrajini.

Nakon što je Azarenka objasnila da se nije plašila dočeka navijača i da je zadovoljna kako su je bodrili, jedan novinar koji je postavio pitanje se obrukao nepoznavanjem geografije i Vikine biografije, pošto je pretpostavio da je Ruskinja.

Pitao je Azerenku šta Vimbldon znači Rusiji, da li je to velika stvar za njenu zemlji. 

Ti znaš da ja nisam iz Rusije, zar ne? - pitala ga je teniserka, a novinar nije odustao pa je ponovio pitanje. 

- Moraćeš da budeš malo direktniji, ne razumem pitanje - usledio je odgovor Azarenke.

Foto: reuters

 

 

Novinar je potom objasnio da misli na kulturu Vimbldona globalno, da li smatra da je to veliki turnir u Rusiji, da li je značajan Rusima.

- Da razjasnimo... Pitaš me da li osećam da je Vimbldon veliki međunarodni sport? Ili šta to znači meni?

Iako je bilo jasno da Beloruskinja ne želi da priča o Rusiji, novinar je i dalje insistirao, te je pomenuo da su ove godine Rusi na turniru posle zabrane. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Odgovoriti na pitanje o međunarodnim pogledima na Vimbldon, iako nisam ekspert na ovu temu da bih ti dala dobar odgovor.

Dobila je odgovor novinara da je loše postavio potanje. 

- Jesi, ali ću odgovoriti. Mislim da je globalno gledano Vimbldon najveći teniski događaj, uvek je to bio i to je ujedno i najstariji aš turnir. To je legendarno mesto. Kako je to u Rusiji, ja ne znam, nisam iz Rusije i ne mogu da odgovorim kako je u Rusiji - jasna je bila Viktorija Azarenka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija