• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

21:23

Rune preživeo dramu protiv Dimitrova!

Tanjug/AP

Tenis

Rune preživeo dramu protiv Dimitrova!

Podeli vest

Danski teniser Holger Rune plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pošto je sa 3:1 (3:6, 7:6, 7:6, 6:3) savladao Grigora Dimitrova.

Nakon dugo vremena Grigor Dimitrov igrao je sjajan tenis na jednom od grend slemova. Bilo je to dovoljno za plasman u četvrto kolo, ali je potom Bugarin naleteo na boljeg. Holger Rune savladao je 24. tenisera sveta sa 3:1 i tako izborio četvrtfinale u Londonu.

Bolje je Grigor Dimitrov otvorio meč, dobio prvi set i slutilo je na još jedan "skalp" za Bugarina. Posebno nakon što je u drugom 24. reket sveta došao do brejka. Činilo se da se bliži kraj za Runea u Londonu, ali je mladi Danac uspeo da se "probudi", vrati brejk i posle taj-brejka poravna rezultat. 

U trećem setu ponovo taj-brejk. Ovoga puta, oba tenisera bila su sigurna na servisu, brejkova nije bilo, ali je Runeova ruka bila mirnija kada je bilo najvažnije. 

Foto: Tanjug/AP

 

Usledio je pad u igri Grigora Dimitrova, videlo se da je Bugarin "potonuo" nakon dva izgubljena seta u taj-brejku. Holger Rune znao je to da iskoristi, šesti teniser svega došao je do brejka, iskoristio to i rutinski priveo meč kraju. 

Holger Rune će u četvrtfinalu Vimbldona igrati protiv boljeg iz duela Karlosa Alkaraza i Matea Beretinija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija