• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2023

19:02

Epski preokret u polufinalu Vimbldona - Žaber ide po prvu grend slem titulu!

Tanjug/AP

Tenis

Epski preokret u polufinalu Vimbldona - Žaber ide po prvu grend slem titulu!

Podeli vest

Ons Žaber plasirala se u finale Vimbldona!

Treći ovosezonski grend slem bliži nam se kraju, do kraja je ostalo još tri takmičarska dana, a danas smo saznali ko će se u subotu boriti za titulu u ženskoj konkurenciji. Marketa Vondrušova bez problema je savladala Elinu Svitolinu, dok je u drugom polufinalu između Ons Žaber i Arine Sabalenke viđena prava drama. 

Epilog - Ons Žaber će se boriti protiv Vondrušove za titulu u Londonu! Teniserka iz Tunisa upisala je pobedu karijere i to posle spektakularnog preokreta - 2:1 (6:7, 6:4, 6:3). Meč na Centralnom terenu trajao je više od dva časa, a veliki broj navijača mogao je da uživa. 

U prvom setu brejkova nije bilo iako su obe teniserke imale priliku da oduzmu servis protivnici. Ipak, do toga nije došlo pa je pitanje pobednika rešeno tek u taj-brejku. Tamo - nova drama, presudan je bio jedan poen, a Arina Sabalenka uspela je da otvori vrata finala. 

Foto: Tanjug/AP

 

Delovalo je da je Beloruskinja napokon uhvatila ritam, budući da je na startu drugog seta došla i do brejka, ali je Ons Žaber u nastavku zaigrala kao u transu. Uspela je Tunižanka da vrati brejk, a potom napravi još jedan čime je meč otišao u treći set. 

Čitav meč stao je u jedan gem trećeg seta. Ons Žaber imala je tri brejk-lopte, Sabalenka uspela je da spasi dve, ali ne i treću koja se ispostavila kao dovoljna  za pobedu i plasman u treće grend slem finale. 

Ons Žaber će u subotu igrati za svoju petu titulu u karijeri, ali prvu na grend slemovima. Žaber i Vondrušova su se do sada sastale šest puta. Imaju obe po tri pobede, a Vondrušova je ove godine slavila dva puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Tekst koji morate pročitati: Belim lukom na litijum!
Kolumne

Tekst koji morate pročitati: Belim lukom na litijum!

Politički filozof Dragoljub Kojčić poručio je u svojoj kolumni da, umesto da misija opozicije bude doprinos napretku nacije u svakom smislu, od ekonomskog do obrazovnog i kulturnog, ona nas vraća u predracionalno stanje, ne nudeći utemeljenu metodologiju koja bi se primereno bavila litijumom i eventualnim rizicima.

01.09.2024

09:36

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija