• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2023

17:26

Finaleeeeeeeee! Novaku krali poene, psovao publiku, ali odjavio Italijana u tri seta! Sad bitka za osmi trofej!

EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Tenis

Finaleeeeeeeee! Novaku krali poene, psovao publiku, ali odjavio Italijana u tri seta! Sad bitka za osmi trofej!

Podeli vest

Novak Đoković je u finalu Vimbldona! Srpski as je u polufinalu pobedio italijanskog tenisera Janika Sinera 3:0 (6:3, 6:4, 7:6)

Đoković će se u nedelju u finalu, za 24 grend slem trofej, a osmi na Vimbldonu, boriti protiv pobednika duela Karlos Alkaraz (Španija) - Danil Medvedev (Rusija).

Na startu nije bilo nimalo lako. Tri poena zaredom osvojio je Siner i došao do brejk šanse. Spasio je Nole potom još jednu i uspeo da dođe do prvog gema nakon nekoliko grešaka Sinera iz forhenda. Činilo se da Novak ima problema sa podlogom, pošto je nekoliko puta pogledao ka podu. Ipak, srpski as je osvojio uvodni gem i poveo.

U sledećem gemu odmah Nole pokazuje ko je gazda. Ekspresno stiže do brejka i već na početku je sebi trasirao put do prvog seta. 

Foto: Tanjug

 

Nije se posle toga Siner predavao, krenuo je odmah u akciju vraćanja brejka, ali bezuspešno. Burno je proslavio prvi osvojen poen iz pasing šota, ali više od toga nije mogao. Nizao je greške iz forhenda, kako iznuđene, tako i neiznuđene, ali Đoković je potvrdio brejk.

Siner se "upisao" tek u četvrtom gemu, ali Novak je nastavio uspešnu seriju na svoj servis. Brzo i reklo bi se rutinski stigao je do 4:2 i tada je moglo da se nasluti ko će pre do prvog seta.

Prva sporna situacija dogodila se u sedmom gemu. Oštetile su sudije u prvom poenu Novaka jer njegova lopta nije bila u autu. Na sreću, tražio je Srbin čelindž, a ponovljeni poen pripao je našem asu. Rutinski je došao nadomak osvajanja prvog seta. 

Siner servira sve sigurnije, ali je Nole na potezu i sigurnim servisima dolazi do vođstva u setovima.

 

 

Posle gubitka prvog seta , ali nije psihički pao za sada. I dalje je igrao sa istim žarom, proslavljao poene i došao do prvog gema. Usledio je Đokovićev servis, lepo je kombinovao udarce i izjednačio. 

 

 

Posle duple servis greške Novak je stigao do 0:30 i pretnje brejkom. Usledio je bekhend Đokovića i tri brejk lopte za Srbina. Naravno, to je prednost koju Đoković teško može da propušta i pravi brejk 1:2.

U četvrtom gemu drugog seta na 15:15 Novak je povikao, a sudija Hejg mu je uzeo poen! Sudija je taj krik protumačio kao slavlje poena! Nije to bilo pravo Novaku, ali sudija je to protimačio kao ometanje protivnika. Sudija je i posle toga maltretirao Noleta! Posle sporne odluke, sudija je opomenuo u istom gemu i Novaka zbog prekoračenja vremena za servis.

Foto: Tanjug

 

Posle sramne odluke sudije, nikako Novaku nije išao prvi servis i Siner je došao do brejk šanse. Itlaijan je ponovo pogrešio iz forhenda i Nole je spasio i četvrtu brejk šansu, a potom stigao do 3:1.

Usledio je  jedan brzinski gem za Italijana u kom je izgubio samo poen. Siner je i dalje burno proslavljao poene, ali to mu nije mnogo pomoglo. Borio se kao lav, ali ništa nije mogao osim da stigne na korak od vraćanja brejka. Gem Đoković.

Do kraja seta i jedan i drugi su osvajali svoje servise i Novak je stigao i do drugog seta.

 

 

Kao i drugi set Siner otvara dobijenim servis gemom. Nije imao previše problema. Može Novak do asa i iz drugog servisa, tako je stigao do 40:15 i lako osvojio gem. 

U narednom Novak je lagano došao do tri brejk lopte. Usledila je duga razmena udaraca, najduži "reli" od starta meča, 19 udaraca, 15:40. Siner je petim asom neutralisao drugu brejk šansu, a onda i treću servis vinerom. Četvrtim poenom zaredom, Siner je stekao prednost, a onda novim asom dobio gem.

Do 5:4 za Sinera nije bilo brejka. Imao je Italijan zatim dve vezane set lopte, ali ih nije iskoristio, pa je Đoković izjednačio na 5:5, a set je zatim ušao u taj-brejk. Siner je na startu taj-brejka poveo 3:1, ali je Đoković preokrenuo na 4:3 i zatim priveo meč kraju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?
Politika

Nebojša Bakarec: Poslanik SPS Igor Braunović, preti Vučiću?

Igor Braunović, poslanik SPS, generalni direktor državnog preduzeća „Srbijašume“ već 15 godina, član Glavnog odbora SPS, je 28.6.2024. godine, na Vidovdan, na planini Bobiji, u zapadnoj Srbiji, održao sramni govor na kome bi mu pozavideli Milovan Brkić, Srđan Milivojević, Ćuta Jovanović i Radomir Lazović zajedno. Snimak tog govora Braunović je objavio na društvenim mrežama političkog udruženja „Naša Drina“ čiji je predsednik.

04.07.2024

17:46

Republika Srpska vraća himnu "Bože pravde" i grb Nemanjića
Politika

Republika Srpska vraća himnu "Bože pravde" i grb Nemanjića

Narodna skupština Republike Srpske okončala je prvi deo Desete redovne sednice usvajanjem set zakona koji će omogućiti da Investiciono-razvojna banka, može obavljati platni promet i primati novčane depozite, a podršku je dobio i Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne.

04.07.2024

17:33

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija