• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2023

13:42

O njima se i danas priča! Spektakularni mečevi Novaka Đokovića (VIDEO)

Tanjug/AP

Tenis

O njima se i danas priča! Spektakularni mečevi Novaka Đokovića (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković nije uspeo da obrani trofej na Vimbldonu, domogne se osme titule i izjednači sa Rodžerom Federerom, ali je opet odigrao jedan od najspektakularnijih mečeva koje je svet video.

Karlos Alkaraz je ubedljivo izgubio prvi set, a onda je usledio spektakl na Centralnom terenu - (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4). Španac je dobio dva naredna seta i poveo 2:1, Nole je uspeo da se vrati i izjednači, ali ne i da pobedi skoro 16 godina mlađeg rivala posle pet odigranih setova. 

Čak je i Novakov sin Stefan tugovao na tribinama i kamera ga je uhvatila kako je stavio ruke na glavu. Navijači su opet bili protiv Novaka, pa je slao poljupce bahatoj i bezobraznoj londonskoj publici koja nikada nije na njegovoj strani. Vimbldon od 1982. godine, 41 godinu, čeka da neko sruši tradiciju. Naime, od pomenute 1982. godine niko u finalu nije nadoknadio 0:2 ili 1:2. Poslednji je to uradio Džimi Konors protiv Džona Mekinroa. 

Ovo je samo jedan od poslednjih mečeva koje je odigrao naš teniser, a o kom će se godinama pričati, kao što su dueli sa Rafaelom Nadalom, Rodžerm Federerom, Stenom Vavrinkom, Endijem Marejom, bez obzira na to da li je pobeđivao ili gubio.

 

 

I danas se prepričava meč našeg tenisera i Rafaela Nadala sa finala Australijan opena iz 2012. godine. Nole je posle pet sati i 53 minuta slavio posle velike borbe i preokreta -  5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5

To je za srpskog tenisera bio drugi uzastopni trofej u Melburnu, a ujedno i peta grend slem titula.

 

Novak Đoković i Rodžer Federer su na Vimbldonu 2019. godine odigrali epsko finale. Naš teniser često ističe da mu je baš taj meč jedan od tri najdraža u karijeri. 

Bilo je to treći put da smo gledali kako Nole pobeđuje Federera tako što spasava dve meč-lopte, a meč koji je trajao četiri sata i 11 minuta se  i danas prepričava. Više od četiri sata Novak je slušao zvižduke sa tribina i glasno navijanje za Federera, ipak iz duela je izašao kao pobednik.

Sten Vavrinka je 2015. godine rekao da je odigrao meč života kada je pobedio Novaka Đokovića u finalu US opena 2016. godine - 6:7, 6:4, 7:5, 6:3.

- Novak je u prvom setu vodio 4:1 i imao brejk loptu, osvojio sam taj gem i onda sam odlučio da sebe umorim fizički kako bih se rešio stresa produžavao sam razmene, čak i ako je to značilo da ih gubim. Počeo sam da trčim desno-levo, malo-pomalo umor je nadvladao mozak i morao sam da se fokusiram na fizičko stanje i na tenis. Stres je nastao. Nisam tada znao da li ću pobediti, ali znao sam da ću se boriti do kraja. I pobedio sam.

 

 

 

Srpski teniser je posle skoro pet sati tenisa i pet setova u finalu US opena 2012. godine poražen od Škota Endija Mareja 7:6, 7:5, 2:6,3:6, 6:2. Spektakularan tenis doneo je veliki kambek našeg tenisera u meč posle gubitka 2:0 u setovima, ali srećnog kraja po Noleta nije bilo. Ali, jedan i drugi su oduševili navijače koji se i danas rado sećaju tog meča. 

 

 

Pamti se i kultno polufinale US Opena iz 2011. godine sa Rodžerom. Federer je tada bio u naponu snage, a posle iscrpljujućih pet setova Srbin je slavio sa 3:2 i prošao u finale gde je kasnije pobedio i Rafaela Nadala za prvu titulu na US Openu. Bio je Nole u teškom trenutku, spasavao nekoliko meč lopti Federera kod rezultata 2:2 i prednosti od 5:3 za Švajcarca.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija