• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.07.2023

20:53

Skandal... Slavnu Ruskinju deportovali sa aerodroma! Stigla iz Beograda pa ekspresno izbačena iz Poljske!

EPAImages

Tenis

Skandal... Slavnu Ruskinju deportovali sa aerodroma! Stigla iz Beograda pa ekspresno izbačena iz Poljske!

Podeli vest

Ruska teniserka Vera Zvonareva deportovana je sa aerodroma u Varšavi.

Veliku neprijatnost doživela je slavna ruska teniserka Vera Zvonareva. Doputovala je Ruskinja na turnir u Varšavi, a onda je hitno deportovala sa aerodroma u Poljskoj uprkos činjenici da je imala urednu vizu za Evropsku uniju izdatu u Francuskoj. 

Vera Zvonareva je put Varšave krenula iz Beograda, po sletanju je bila u tranzitnoj zoni aerodroma, a danas je odletela za Podgoricu nakon što joj je zabranjen ulazak u Poljsku. 

- Ruskinji, koja se nalazi na spisku lica čiji je boravak nepoželjan na teritoriji Poljske, graničari nisu dozvolili iz razloga državne bezbednosti i zaštite javnog reda - navodi se u izveštaju.

Od početka rata u Ukrajini, Poljska je jedan od najjačih saveznika Ukrajinaca, a najveći način borbe je sputavanje ruskih sportista i klubova da se takmiče na međunarodnoj sceni. Primer toga je izjava minista sporta i turizme u Poljskoj, Kamila Burtničuka. 

- Postoji neka nespretnost. Snažno se ne slažem sa politikom koju vode WTA i ATP u pogledu nastupa igrača iz Rusije i Belorusije na turnirima, kao što se po ovom pitanju ne slažu ni vlasti Vimbldona. Na turniru u Varšavi treba da igraju teniserke iz Rusije i Belorusije, pa sam odlučio da izbegnem njihove mečeve. Stoga nisam video nikakvu mogućnost da finansijski podržim organizaciju turnira. Voleo bih da turnir osvoji Iga Svjontek, ali neću gledati finale ako bude igrala sa Ruskinjom ili Beloruskinjom – rekao je Kamil Bortničuk.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija