• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

07:00

Rud iskren: Svi bi Novaka i Karlosa u finalu, a mi želimo da ih sprečimo u tome!

Tanjug/AP

Tenis

Rud iskren: Svi bi Novaka i Karlosa u finalu, a mi želimo da ih sprečimo u tome!

Podeli vest

Teško je pronaći slabosti Novaka i Karlosa, ali svi želimo da ih sprečimo da igraju finale na Ju-Es openu, poručio je Kasper Rud nakon žreba za poslednji grend slem ove godine.

Sinsinati je bila najava spektakla koji nas u naredne dve nedelje očekuje u Njujorku. Amerika će biti domaćin poslednjeg ovosezonskog grend slema, a gotovo svi se nadaju da će u finalu Ju-Es opena gledati duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza. 

- Karlos i Novak su na neki način slični, igraju na gotovo isti način. Postoji jedna razlika, ali Alkaraz možda igra nešto brže. Ipak, obojica se sjajno kreću, doveli su igru do perfekcije, teško je pronaći njihove slabosti. Obojica imaju dobar drop šot, Karlos je sjajan iz forhenda, Novak iz bekhenda - rekao je Kasper Rud. 

Pre nekoliko dana Đoković i Alkaraz igrali su finalu Sinsinatija. Srpski teniser tada je, nakon četiri sata borbe, izašao kao pobednik i servirao osvetu Špancu za poraz u finalu Vimbldona. 

- Očigledno je kada njih dvojica igraju uživanje je zagarantovano. Videli smo to u prethodna četiri meča, rezultat je 2:2. Uvek je zaista dobro, njihov meč je poslastica za navijače. Kada god igraju bude zanimljivo, ali sam ja jedan od igrača koji će pokušati da ih spreče da igraju finale na Ju-Es openu. Svi momci žele da dođu do finala, ali Karlos i Novak su dva favorita i sigurno je da publika želi da gleda njih - dodao je norveški teniser. 

Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

 

Rezultat na Ju-Es openu mogao bi da odluči i trku za prvo mesto na ATP listi. Karlos Alkaraz brani titulu u Americi, a samim tim i 2.000 bodova, dok Novak Đoković prethodne dev sezone nije igrao u Njujorku. 

- Karlos može mnogo da izgubi, u igri je 2.000 poena, ali oni se već godinu dana smenjuju na prvom mestu. Zabavno je što će se na Ju-Es openu trkati i oko toga, ali mislim da im je važnija titula nego to ko će biti prvi, a ko drugi. Svakako su najbolji na svetu. Biće zanimljivo pratiti ih, sva pažnja biće usmerena na njih dvojicu, to je odlično za turnir. Svaki dan će igrati neko od njih - jasan je bio Rud. 

Za kraj, Norvežanin spada u red tenisera koji se nadaju iznenađenju na Ju-Es openu koji nam predstoji. Ipak, konkurencija će biti paklena, pa je Rud nabrojao ko bi mogao da napadne titulu na poslednjem ovosezonskom grend slemu. 

- Mnogo je igrača koji žele najviši plasman. Zverev je počeo da pronalazi formu, Danil Medvedev je uvek tu, Stefanos Cicipas, Holger Rune, takođe. Imate Tejlora Frica i Fransisa Tijafoa koji će želeti da se pokažu pred domaćom publikom. Daću sve od sebe, ali i drugi će. sve je otvoreno. Na grend slemovima uvek ima iznenađenja, pa će biti zabavno ispratiti ko će biti najveće iznenađenje ove sezone - podvukao je Kasper Rud u razgovoru za "Eurosport".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija