• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.08.2023

06:44

U je... nisam znao to! Srbin razočaran, Kinez slavio posle preokreta!

Starsportphoto

Tenis

U je... nisam znao to! Srbin razočaran, Kinez slavio posle preokreta!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se izbori za drugo kolo na ovogodišnjem Ju-Es openu.

Iako je bio nadomak prolaska u drugu rundu, ispustio je Dušan Lajović prednost od 2:1 u setovima i posle 178 minuta poražen je od 86. igrača sveta, Kineza Jibinga Vua sa 3:6, 6:4, 2:6, 6:4, 6:2.

U uvodnom setu Dušan je dobro krenuo, napravio je brejk u petom gemu, a onda stigao do 4:2. Još jednom je uspeo da oduzme servis Kinezu u devetom gemu za 6:3 i poveo je posle 33 minuta.

Dao je Vu gas, zaigrao bolje u drugom setu, uspeo da dođe do brejka za 2:1 i tu prednost je održao do kraja seta kog je dobio sa 6:4.

U tim momentima morao je Lajović da podigne nivo igre, lako je stigao do 3:0 uz brejk, ali je Jibing Vu uspeo da se vrati na 3:2. Napravio je Srbin odmah i ribrejk za 4:2, a potom dobio i naredna dva gema za 6:2 i vođstvo od 2:1 u setovima.

Ipak, u četvrtom setu nije bilo brejka sve do sedmog gema kada je Vu uspeo da slomi otpor Lajovića, a potom lako povede i sa 5:3. Tu prednost je sačuvao i dobio set sa 6:4, pa su tako stigli do petog seta, u kojem je Vu uz dva brejka stigao do velikih 4:0 i na kraju i 6:2.

Kinez će igrati sa Aleksom de Minorom koji je dobio Timofeja Skatova iz Kazahstana, 6:2, 3:6, 6:1, 7:5.

Nakon meča, Lajović je bio vidno razočaran.

- Malo sam izgubio ritam na bekhendu od sredine četvrtog seta. Posle je on krenuo da igra veoma dobro, da bolje riternira i teško sam dobijao svoje gemove od sredine četvrtog – pritisnuo me je, malo sam izgubio i samopouzdanje tu. U petom setu je jednostavno odigrao bolje. Igrao sam dobar meč, drugi set sam olako ispustio brejkom na početku, oscilirali smo i on i ja sa energijom jer je bilo dosta vlažno... U trećem sam se vratio, osećao da ide u dobrom pravcu, ali brzo se okrenulo. Na kraju, težak dan i težak poraz. S druge strane, mislim da trenutno igram kvalitetno, ovo je samo jedan korak unazad u ovom trenutku, posle Sinsinatija. Ima još turnira do kraja godine, imam želje i entuzijazma. Osećam se loše zbog poraza, ali osećam da ima u meni još dobrih igara do kraja sezone - rekao je Lajović.

Da može nešto da promeni, kaže da bi više napadao.

- Mislim da sam morao da budem agresivniji na njegov drugi servis. Kako je padala temperatura i usporili se uslovi, ja sam nastavio da radim isto, a trebalo je još više snage da uložim. Riterni na drugi servis su mi pred kraj padali dosta kratko. Moje najveće oružje jeste da napadnem prve dve-tri lopte i da otad kontrolišem, sada se to okrenulo u toku meča - dodao je on.

Imao je Lajović problema uoči poslednjeg grend slema u sezoni.

- Napravio sam pauzu od tri-četiri dana, pio sam antibiotike zbog infekcije nokta, ali sam se spremio dobro i psihički i fizički. Znao sam da neće biti lak meč, pogotovo zato što ga ne poznajem. Ima igru za ovu podlogu, eksplozivan je, ali... Očekujem od sebe da igram na nivou iz Sinsinatija, ali zavisi i od protivnika – u Sinsiju sam se dizao kako su mečevi išli, ovde sada nisam ni dogurao do te prilike. Nažalost, izgubio sam u pet setova. Sledi Dejvis kup, posle tri turnira u Kini – posle četiri godine se vraćamo. Zatim turniri u Evropi, standardno: ako upadnem u Bazel i Pariz, možda i nešto nedelju pre toga - ističe Duci.

Naš as prvi put od 2013. godine nije uspeo da ostvari niti jednu pobedu na najvećim turnirima.

- U, je... Nisam znao za taj podatak. Usred sezone sam se razboleo, u Madridu sam se još razboleo, a u Parizu sam dobio boginje, od kojih sam se oporavljao četiri nedelje, i duže. Za Vimbldon nisam bio ni blizu fizički spreman. Vratio sam se, bio solidan u Hamburgu, a u Kicbilu sam sat vremena pred meč saznao da mi je menadžer preminuo i to me je skroz izbacilo iz ritma. Preskočio sam i Kanadu, nije bilo smisla da idem na kvale u tim okolnostima. Dobro je bilo u Sinsinatiju do infekcije, nadam se da će biti bolje što se tiče nepredviđenih okolnosti. Zakazao sam na slemovima, ali vratio sam se na Tur u pravom smislu, 40. sam na Rejs listi i ako nastavim da igram ovako, imam dobre šanse da završim u top 40, možda i više - zaključio je Lajović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija