• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2023

09:07

Navijači zabrinuti! Alkaraz propustio trening pred meč na Ju-Es openu

Tanjug/AP

Tenis

Navijači zabrinuti! Alkaraz propustio trening pred meč na Ju-Es openu

Podeli vest

Španac sebi dao dan odmora pred duel sa Arnaldijem.

Izgubio je Karlos Alkaraz u Njujorku prvo mesto na ATP listi, a do kraja ove nedelje mogao bi da ostane i bez trona na Ju-Es openu. Španac to ne želi da dopusti zbog čega traži svaki način da što spremniji dočeka završnicu poslednjeg ovosezonskog grend slema. 

Aktuelni šampion Ju-Es opena danas igra svoj meč četvrtog kola protiv Matea Arnaldija. Jasno je da je Alkaraz veliki favorit u duelu protiv nepoznatog Italijana, ali u taboru španskog tenisera ništa ne prepuštaju slučaju. 

Zbog toga, Karlos je u dogovoru sa svojim trenerom Huanom Karlosom Fererom odlučio da sebi u nedelju da sebi dan odmora. Navodno, razlog za to nije povreda već činjenica da ga u narednom periodu očekuje težak raspored u završnici Ju-Es opena zbog čega je plan da se uštedi što više energije. 

Nešto slično Karlos Alkaraz uradio je uoči finala Vimbldona kada nije trenirao. Španac je tada savladao Novaka Đokovića posle pet setova, a u odlučujućem delovao je svežije od najboljeg tenisera svih vremena. 

Nadaju se u taboru Karlosa Alkaraza da bi takav scenario mogao da se ponovi i na Njujorku. Ipak, po svemu prikazanom deluje da je Novak Đoković i više nego spreman da se revanšira za poraz iz Londona, ali i ono najvažnije - dođe do 24. grend slem titule čime bi postao apsolutni rekorder. 

Vredi napomenuti da se i Alkaraz bori za neku vrstu istorije u Njujorku. Naime, Španac ima šansu da postane prvi teniser još od 2008. godine i Rodžera Federera koji je na Ju-Es openu uspeo da odbrani titulu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija