• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2023

09:45

Skandal zbog Hitlera, drama i pobeda Zvereva! Sada ga čeka Alkaraz!

Tanjug

Tenis

Skandal zbog Hitlera, drama i pobeda Zvereva! Sada ga čeka Alkaraz!

Podeli vest

Nemački teniser Aleksandar Zverev naredni je rival Karlosa Alkaraza na Ju-Es openu. Posle skandala sa navijačem koji je veličao Adolfa Hitlera i velike drame u meču sa Janikom Sinerom, Nemac je zakazao duel sa sjajnim Špancem.

Uspeo je da iznenadi Aleksandar Zverev šestog nosioca turnira Janika Sinera u pravom teniskom maratonu od pet setova. Nemac je slavio sa 6:4, 4:6, 6:2, 4:6, 6:3 posle četiri sata i 42 minuta igre spektakularnog meča na "Artur Eš" stadionu.

Siner je stiskao 12. nosioca do kraja, fizički se mučio u drugom i trećem setu, ali se vratio u meč odličnom igrom u četvrtom.

Italijana su mučili grčevi u obe noge tokom drugog seta, a sredinom trećeg seta njegovo stanje he bilo toliko ozbiljno da je i sam Zverev prišao da proveri kako je. Sve je bilo bolje u četvrtom i petom setu, a iza ponoći je postalo i te kako uzbudljivo! Zverev je upisao čak 14 vinera u finalnom setu i tako stavio tačku na trijumf.

Treba istaći da je zbog skandala koji se desio usred meča, Zverev insistirao kod obezbeđenja da izbace sa tribina jednog navijača zbog toga što je počeo da peva: “Deutschland, Deutschland uber alles“.

 

 

To je himna Hitlerove nacističke Nemačke, a Zverev nije želeo da prećuti. On je Nemac koji je poreklom Rus, a mnogo Rusa je stradalo pod Hitlerovim terorom.

- Počeo je da peva Hitlerovu himnnu, ’Dojčland, Dojčland, uber ales’. To je zaista preterano. Volim kada su navijači glasni i emotivni, ali morate da sačuvate dostojanstvo. Ja sam Nemac i mi nismo ponosni tim periodom naše istorije. Sedeo je u prvom redu i mnogi su ga ljudi čuli. Morao sam nešto da uradim. Bilo bi loše da nisam - rekao je Zverev.

 

Kada je reč o samom meču, poručio je:


- Hm, pretpostavljam da mogu reći da sam se vratio, zar ne? To je ono za šta ja živim, to je ono što apsolutno volim da radim! Voleo bih da sam mogao da igram malo kraće, to je sigurno, ali da budem iskren, ovo je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Posle mog povratka, posle svega, tako da se radujem onome što sledi - poručio je Aleksandar Zverev.

Na ovaj način finalista Ju-Es opena 2020. ostvario je tek drugu pobedu nad igračima iz Top 10 ATP liste u 15 mečeva na grend slemovima. Popravio je Zverev svoj rekord sa Sinerom na 4:1.

Podsetimo, prošle godine Italijan je izgubio četvrtfinale od Karlosa Alkaraza posle pet časova i to u 2:38 ujutro. Siner je imao meč loptu, ali je Španac odneo pobedu i kasnije osvojio svoju prvu GS titulu.

Sada Alkarat čeka Zvereva, sa kojim se  do sada sastao pet puta i Nemac trenutno vodi sa 3:2 u pobedama. U preostalim duelima četvrtfinala sastaće se Novak Đoković – Tejlor Fric, Frensis Tijafo – Ben Šelton i ruski teniseri Danil Medvedev – Andrej Rubljov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija