• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2023

14:23

Nole blista u Španiji! Uzbuđen sam! Brat mi je učitelj!

profimedia

Tenis

Nole blista u Španiji! Uzbuđen sam! Brat mi je učitelj!

Podeli vest

Dolaskom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u Valensiju, Dejvis kup tim Srbije kompletiran i očekuje se da naš as zaigra u petak protiv Španije.

Teniseri Srbije igraju na Dejvis kupu koji održava u Valensije, a Novak Đoković ne krije uzbuđenja što će se boriti za nacionalni tim.

- Uzbuđen sam što sam ponovo u Valensiji. Nisam bio nekoliko godina. Predstavljam svoju državu, nema veće časti za mene. Ranije nisam bio tu, ali se nadam da ću sada pomoći timu da stigne do Malage. Nisam svež, igrao sam puno u poslednjih nekoliko meseci. Nije bilo dovoljno vremena da se oporavim. Moram da održim intezitet i prilagodim se novoj vremenskoj zoni - rekao je Đoković.

O Češkoj, protivniku Srbije, Novak je rekao:

Foto: profimedia

 

 


- Već nekoliko decenija i kod žena i kod muškaraca Češki tenis ima veliku tradiciju. Sa ženske strane imaju mnogo igračica u Top 100, a kod muškqrqca je smena generacija. Lehečka i Mahač igraju dobro. Lehečka je veoma talentovan i može daleko da dođe u karijeri. Sa Menšikom sam nekoliko puta trenirao, veliki je talenat. Češki tenis je u dobrim rukama. Nije iznenađenje za mene da imaju uspeha u obe kategorije zbog istorije koju imate i sjajno osoblje. Rezultati to slede - poručio je Đoković.

U petak Srbiju očekuje duel sa Španijom u grupi (15:00)

- Sada ne znam protiv koga ću igrati sutra. Ovo je timsko takmičenje gde predstavljamo našu zemlju. Sve je u tome da nađemo najbolju postavu koja će nam doneti pobedu. Pre neki dan smo ubeležili pobedu 3:0. Svaki poen je važan, mislim da se prošle godine nismo kvalifikovali zbog jednog seta. Nadam se da ću doprineti svom timu, makar bodom u singlu. Radujem se ovome. Posle US Opena imam malo vremena da se prilagodim, ali to sam znao i pre odlaska u SAD. Rekao sam da mi je prioritet Dejvis kup i Grend slemovima.

Domaći novinari su konstatovali da Nole govori i španski.

Foto: profimedia

 

 

 

- Nadam se da je to kompliment. I dalje radim na njemu. Poboljšavam se. Moj mlađi brat živi ovde, on je moj učitelj - kaže Đoković.

Pričap je Nole o planovima:

- Moj plan je trenutno da igram Olimpijske igre. Nadam se da ću biti spreman, mentalno i fizički. Biće veoma gust raspored sledeće godine, biće izazov. Moj plan je da igram, jer su Olimpijske igre najvažniji sportski događaj na svetu. Tu predstavljaš svoju zemlju i sjajan je osećaj biti deo toga.

Upitan je Đoković i o Alehandru Davidoviču Fokini koji bi mogao da bude najopasniji teniser Španije kada nema Nadala i Alkarasa.

- Iskreno, mislim sve najbolje o njemu kao igraču i čoveku. Kada sam u Marbelji, on živi blizu, treniramo zajedno. Mislim da igra najbolji tenis u karijeri, a ostvario je nekoliko velikih pobeda. Kompletan je igrač. Hrani se energijom publike. Ako budem igrao protiv njega, znam da će biti motivisan da ostvari za pobedu za svoj narod - poručio je Đoković.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija