• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.10.2023

10:11

Gaziiiii! Međedović u polufinalu Astane i nadomak 100 najboljih!

EPA

Tenis

Gaziiiii! Međedović u polufinalu Astane i nadomak 100 najboljih!

Podeli vest

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u polufinale turnira u Astani pošto je eliminisao Jiržija Lehečku sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Posle Lasla Đerea i Aleksandra Ševčenka, srpski teniser je napravio još jedno iznenađenje, pošto je eliminisao Čeha koji je 29. na svetu, dok je naš teniser 120. 

Zahvaljujući sjajnim rezultatima u Astani, Međedović će napredovati na ATP listi, a plasman u polufinale obezbedio mu je skok na 104. mesto na listi najboljih igrača na svetu. Protivnik u borbi za finale biće mu bolji iz okršaja Talona Grikspora i Sebastijana Korde. Ko znam, možda će od ponedeljka Srbija imati još jednog igrača među 100 najboljih.

Sjajnu partiju Hamad je najavio u prvom gemu meča. Preživeo je nalet rivala pošto je spasio četiri brejk lopte i sačuvao gem. U četvrtom gemu je rivalu oduzet servis, stekao predfnost koju Lehečk nije uspeo da nadoknadi i dobio je sat  6:3.

Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

 

 

U drugom setu našem mladom asu bio je dovoljan jedan brejk. Otpor rivala slomio je u petom gemu, što je bilo dovoljno za 6:4 i veliki trijumf posle 76 minuta igre - 2:0. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija