• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

06:49

Tik-tak, tik-tak! Novaka od istorije deli 5 nedelja, nove promene na ATP listi!

Tanjug/AP

Tenis

Tik-tak, tik-tak! Novaka od istorije deli 5 nedelja, nove promene na ATP listi!

Podeli vest

Nova nedelja, a na listi najboljih tenisera sveta ništa novo! Novak Đoković je počeo 395. nedelju na prvom mestu na ATP listi.

Još samo pet pet nedelja deli našeg tenisera od broja 400 na prvoj poziciji na ATP listi.  Posle mastersa u Šangaju, Novak Đoković nije igrao, naš teniser ima 11.045 bodova. 

Na drugom mestu je Karlos Alkaraz, koji se takmičenje u Šangaju okončao bez trofeja. Osvojio je samo 90 bodova, pošto je eliminisan u osmini finala, pa ove nedelje ima 8,805 bodova. Imao je šansu da stigne Srbina, koji ne igra od Ju-Es opena, ali Španac je svaku priliku prokockao, pošto je prethodno podbacio u Pekingu, eliminisan je u polufinalu i osvojio samo 180 bodova. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Novaka ne zanima više prvo mesto, jer ni trenutni broj nedelja na prvoj poziciji neće skoro niko nadmašiti, ali bi mogao da popravi taj rekord, pa su velike šanse ne samo da stigne do 400 nedelja, nego i da godinu okonča na tronu. Naredni turnir na kom će igrati je masters u Parizu, koji traje od 28. oktobra do 5. novembra. Prošle jeseni u finalu je izgubio od Holgera Runea posle velike borbe u tri seta, pa će sad braniti 600 ATP poena.  Nakon Francuske, on će od 12. do 19. novembra igrati na Završnom mastersu u Torinu, gde će braniti titulu i 1.500 bodova, a potom će u Malagi igrati za Srbiju na završnici Dejvis kupa, od 21. do 26. novembra.

Foto: EPA Images

Danil Medvedev i Novak Đoković

 

Što se tiče ostalih tenisera, ima manjih promena posle Šangaja. Treći na svetu i dalje je Rus Danil Medvedev (7.355), pa slede Janik Siner (5,000), Andrej Rubljov je napredovao dve pozicije i ove nedelje je peti sa 4,765 bodova, Holger Rune je šesti na svetu (4.650), pokvario je plasman za jedno mesto, kao i sedmi Stefanos Cicipas (4.360), slede Kasper Rud (3.685), koji je napredovao jedno mesto, kao i  Nemac Aleksander Zverev (3.460), dok je Tejlor Fric deseti (3.410), pokvario je plasman za dve pozicije. Hubert Hurkač je popravio plasman za šest mesta i ove nedelje je 11. sa 2.900 bodova, pošto je osvojio masters u Šangaju nakon što je pobedio Andreja Rubljova.

Od srpskih igrača Laslo Đere je ove nedelje na 35. mestu sa 1.180 bodova,  Miomir Kecmanović je 51. teniser sveta (940 bodova), Dušan Lajović je 52. igrač na planeti (933), a Hamad Međedović je nadomak 100 najboljih, trenutno je 102. sa 591. bodom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!
Planeta

Kakav poraz Ukrajinaca! Front gori, borci "Severa" ih pregazili kod Volčanska, Bočkova i Lipca - Jurišaju na Harkov?!

Jedinice grupe "Sever" su kod Volčanska, Bočkova i Lipcova u rejonu Harkova porazile ljudstvo i opremu 36. brigade marinaca, 113. brigade kopnene odbrane i 13. brigade Narodne garde. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa neprijateljske 71. brigade. Ovo je na jutanjem brifingu rekao portparol Ministarstva odbrane,general-potpukovnik Igor Konašenkov.

24.06.2024

13:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija