• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2023

06:20

Ima li kraja? Saudijska Arabija posle fudbala "krade" i tenis

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Tenis

Ima li kraja? Saudijska Arabija posle fudbala "krade" i tenis

Podeli vest

Sport se na velika vrata seli u Saudijsku Arabiju, brojne fudbalske zvezde ovog leta otišle su da igraju u ovu zemlju, Formula 1 uveliko organizuje trke u Džedi, a po svemu sudeći i tenis će krenuti tim putem.

Kako se već duže vreme spekuliše, bogata zemlja sa Bliskog istoka sada će dobiti i organizaciju masters turnira. Navodno, u planu je da se turnir iz kategorije 1.000 igra od januara 2025. godine u Saudijskoj Arabiji. Ukoliko se i plan zaista ostvari, master u Arabiji bio bi prvi u sezoni koji bi se igrao, a ukupno 10. uz serije 1000.

Iako još uvek nema zvanične potvrde od strane čelnika ATP, mnogi su već nezadovoljni činjenicom da Saudijci zahaljujući parama dobijaju organizaciju brojnih sportskih takmičenja. 

Među prvima koji su reagovali i protive se masters turniru u ovoj arapskoj zemlji je i predsednik teniskog saveza Italije, Anđelo Binagi.

"Nadam se da će masters 1000 koji će imati u januaru 2025. zadovoljiti njihovu "tenisku žudnju", ironično je rekao Binagi za "Korijere".

Ipak, da je sve izvesnije da "beli sport" postaje popularan u Saudijskoj Arabiji, jeste i nedavna vest da će srpski teniser Novak Đoković i Španac Karlos Alkaraz učestovati na egzibicionom meču u Rijadu.

 

 

Prema najavama, Srbin i Španac će 27. decembra odigrati dul jedan protiv drugoga, dok će dan ranije pred arapskm publikom snage odmeriti teniserke Arina Sabalenka i Ons Žabur. Mečevi bi trebalo da se igraju u "Kraljevskoj areni" koja ima kapacitet od čak 40.000 mesta. 

Prema navodima stranih medija, Đoković i Alkaraz će za ovu egzibiciju inaksirati više od milion evra. Ipak, vest da će dva najbolja tenisera sveta igrati u Arabiji nije naišla na odobrenje javnosti. Mnogi su na društvenim mrežama kritikovali Srbina i Španca zbog odluke da igraju u zemlji koja ne poštuje ljudska prava.

Inače, Saudijska Arabija, odnosno grad Džeda u narednih pet godina biće domaćin finalnog turnira "Next Gen", na kojem učestvuju mladi teniseri do 21 godine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija