• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2023

23:30

Otpozadi! Teniserka bez gaćica nasred terena! Slika za sva vremena, ovo se ne zaboravlja! (FOTO)

Shutterstock

Tenis

Otpozadi! Teniserka bez gaćica nasred terena! Slika za sva vremena, ovo se ne zaboravlja! (FOTO)

Podeli vest

Sve se odigralo 1976. godine. Fotograf Martin Eliot došao je na odličnu ideju za jedno snimanje. Svojoj devojci Fioni Batler predložio je da pozira i fotka je, verovali ili ne, ušla u istoriju.

O čemu je reč? Naime, jedna devojka je uslikana bez gaćica kako ide ka mreži dok u ruci drži reket. U jednom trenutku je podigla suknju, fotograf je škljocnuo i slika je munjevitom brzinom postala erotsko remek delo.

Prvi put je fotografija objavljena 1977. godine, a izdanje je posvećeno 25. godišnjici uspona britanske kraljice Elizabete Druge na tron. Izdavač je godinu dana kasnije prodavao ovu fotografiju kao poster, a ubrzo je prodata u više od dva miliona primeraka i na njoj su zarađeni milioni.

Pretpostavlja se da je fotograf Martin Eliot, a da je njegova devojka Fiona Batler bila model. Navodno ju je u septembru 1976. godine zamolio da mu pomogne, a pošto nije igrala tenis pozajmila je reket i ručno šivenu haljinu od prijateljice. Uzela je patike od oca, dok su od jednog psa uzeli teniske loptice.

Ova priča okončana je tužno jer je fotograf umro u bedi 2010. godine, a Fiona se na kraju udala za milionera.

- Bila sam naivna i ništa nisam dobila za nju, iako je postala jedna od najprodavanijih na ostvrima Velike Britanije i inostranstvu. Ali svaki put kada je pogledam, ne mogu da se ne nasmejem prisećajući se brezbrižnih i srećnih godina -  rekla je pre nekoliko godina kada je pozirala uz fotografiju koja ju je proslavila.

Piter Etkinson je izdao saopštenje u kom je tvrdio da se na fotografiji ne nalazi Fiona, već njegova bivša supruga. Odlučio je da priloži i dokaz u vidu fotografije sa čuvenim okvirom, ali i verziju iz 1974. godine.

Etkinson je čak tvrdio da je Eliot želeo sve da prizna pre smrti i da dostavi pismenu izjavu, ali da jednostavno nije bilo vremena. Tako je misterija ostala do danas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija