• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2023

12:15

Sa 18 godina nisam imao želju da živim! Novakov guru Pepe Imaz sve šokirao!

EPA

Tenis

Sa 18 godina nisam imao želju da živim! Novakov guru Pepe Imaz sve šokirao!

Podeli vest

Pepe Imaz, poznati guru Novaka Đokovića, ponosan je na rad sa prvim teniserom sveta, pa otkriva kako mu je Srbin pomogao.

Španac kaže da mnogi teniseri i teniserke pate. Nije bilo lako ni Novaku tokom karijere, ali on konstantno radi na sebi. Ističe da i posle toliko godina pokazuje veliku želju, entuzijazam, da nastavi da radi na fizičkom i emotivnom nivou, te da se zbog toga oseća dobro. 

- Imao sam sreću što sam ga upoznao i godine proveo uz njega na profesionalnom i ličnom nivou. Kako se on ponaša prema sebi i drugima rezultat je njegovog unutrašnjeg rada. Novak je poznata ličnost, a ono što me posebno ispunjava jeste što je radio sa mnom i to što mu je pomoglo delio je sa drugima. Sa 18 ili 19 godina nisam imao želju da živim. Većina tenisera pati na emotivnom nivou, jer je pred njima dug put. Nije isto raditi nešto što voliš i kada to radiš dobro. Ova situacija podjednako utiče na muškarce i žene, koje su emotivnije, kod njih je emotivna bol agresivnija. Sve to utiče i na rezultate. Kada si smiren šta god da radiš, radiš bolje nego kada si nervozan i napet. Kada prihvatiš grešku smireniji si i sposobniji da radiš na vrhunskom nivou. Važno je ponašati se prema sebi sa više ljubavi i poštovanja, prihvatiti nedostatke umesto da ih skrivamo - rekao je Imaz, nekadašnji teniser, a danas trener u Marbelji.

Prvi teniser sveta Novaka Đoković neće uskoro u penziju, rekao je Pepe Imaz. Novak je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open mada su mnogi predviđali posle poraza u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza, da će uskoro u penziju, da više nema šta da traži na "turu". Međutim, Nole kaže da nema nameru da "okači reket o klin" dok pobeđuje i ima motiva da igra. To je potvrdio i Imaz. 

 Teško je predvideti koliko mu je godina ostalo. Mislim da to nema u planu, nema neku granicu kada bi trebalo da ide u penziju.

Foto: printscreen

 

 

Imaz je godinama radio sa prvim teniserom sveta, koji je zbog toga često bio na meti kritika. 

Volim kada sam blizu osobe poput Novaka. On se razvija, raste, uči, istražuje, što je vrlo važno u vrhunskom sportu, jer pomaže da stvari radite bolje. Ako je sve u harmoniji duže ćete trajati - kazao je  Imaz dodao da se posle Novaka Đokovića, Rafaela Nadal i Rodžera Federera, pojavila još jedna harizmatična osoba koja igra tenis na najvišem nivou - Karlos Alkaraz. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija