• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2023

00:28 >> 03:13

Srbin poklekao u Torinu! Novak pao posle tri sata ratovanja sa Sinerom i publikom

AP PHOTO

Tenis

Srbin poklekao u Torinu! Novak pao posle tri sata ratovanja sa Sinerom i publikom

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je na Završnom mastersu u Torinu.

Đoković je večeras posle neviđene drame i više od tri sata borbe poražen od domaćeg igrača Janika Siner sa 5:7, 7:6, 6:7 u drugoj rundi Zelene grupe. 

Prvi reket sveta nije uspeo da overi plasman u polufinale, pa će u poslednjem trećem kolu protiv Poljaka Huberta Hurkača morati da se bori za mesto među četiri najbolja na završnom turniru.
Đoković je tako prvi put poklekao pred 14 godina mlađim rivalom, koji je posle tri poraza uspeo da uzme skalp prvom igraču sveta. Porazu Novaka u neku ruku je doprinela i sramna publika u Torinu, koja je svojim fudbalskim navijanjem i zviždanjem izazivala Novaka, pa je Srbin u nekoliko navrata i ulazio u raspravu s njima, ali i sa glavnims sudijom.

Srbin i Italijan su prilično sigurno otvorili prvi set. Prštale su servis bombe na obe strane u uvodnim gemovima, pa sve do šestog gema publika nije mogla da uživa u spektaklu. Đoković je tada stigao do brejk šanse, ali je Siner opasnost uklonio asom. 

Foto: EPA Images

 

Rasplamsala se borba u Torinu. Ohrabren nakon prethodnog osvojenog gema, rival je pokušao da napadne Novaka i čak stigao do brejk šanse, ali je prvi igrač sveta odoleo naletu rivala. 
Igra nerava nastavljena je sve do 11. gema kada je Đoković bio na pragu da osvoji svoj servis jer je vodio sa 40:0, ali je onda jedna greška bila dovoljna da sve ode nizbrdo. Osvoji je protivnik pet vezanih poena i stigao potpuno neočekivano do brejka. Četvrti igrač sveta je u narednom gemu bez izgubljenog poena potvrdio brejk i stigao do vođstva u setovima. Prosto neverovano zvuči da je Italijan protiv Novaka uspeo da veže devet poena.

U drugom setu dešavalo se mnogo toga. Sigurno su obojica otvorili svoje gemove, a onda je Novak posle trećeg gema "skoknuo" do toaleta, iako prema propisima tada nije mogao, ali je stigao da se vrati na vreme i izbegne kaznu. U jednom trenutku Đoković je zbog problema sa vratom i dobio masažu na terenu, ali ga to ništa nije sprečilo da sigurno osvaja gemove, pa je odluka o drugom setu pala u taj-brejku. Po ko zna koji put Đoković je pokazao ko je "kralj taj-brejka". Istina, dozvolio je Janiku da povede sa 2:0, ali je onda na isti način uzvratio, vezao nekoliko poena i stigao do izjednačenja, pa je odluka od pobednika pala u trećem setu. 

 

Foto: AP PHOTO

Novak u raspravi sa sudijom

Ni u odlučujućem setu se ništa nije promenilo, ponovo su igači u uvodnim gemovima posle servisa ili kratke razemene stizali do poena, pa brejka nije bilo ni na vidiku. Taj deo meča ostao je u senci rasprave Novaka sa glavnim sudijom Oreli Tort, koja je po ko zna koji put na ovom meču dozvolila propust. Ovog puta, Đoković se žalio da se mreža prilikom servisa rivala pomerila i da je očigledno bio "nec" što se i u prenosu čulo. Ipak, sudija mu je objasnila da ništa ne može da uradi, jer se navodno kompjuter nije oglasio. Naravno, ovu raspravu italijanska publika je jedva dočekala da ponovo provocira Srbina.

Ipak, u šestom gemu prvi je popustio Novak, zakazao je servis, što je rival iskoristio i iskoristio prvu od dve brejk lopte za ogromnih 4:2. Nastao je delirijum u dvorani, publika je ovacijama slavila brejk svog miljenika.Ipak, već u narednom gemu uzvratio je Đoković na isti način, napravio brejk i vratio meč u egal. 

Foto: AP PHOTO

 

U nastavku teniseri su sa nulom osvojali gemove, pa je odluka ponovo pala u taj-brejku. Ovog puta, Siner nije dozvolio prvom igraču sveta šansu, ekspresno je osvojio pet uzastopnih poena,koje je sačuvao i stigao do prvog trijumfa nad Đokovićem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija