• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.11.2023

15:56

KRAJ: Novak posle tri seta savladao Hurkača

Tanjug/AP

Tenis

KRAJ: Novak posle tri seta savladao Hurkača

Podeli vest

Novak Đoković igra protiv Huberta Hurkača meč poslednjeg kola u grupi na Završnom mastersu u Torinu.

Poraz od Janika Sinera nikako nije trebao Novaku Đokoviću, jer je na taj način mnogo iskomplikovao situaciju u Torinu.  

Ne zavisi sve od Noleta, jer Srbin sada mora da savlada Poljaka Huberta Hurkača za prolaz u polufinale Završnog mastersa, ali će morati da gleda i kako se odvija situacija u grupi.

 

NOVAK ĐOKOVIĆ - HUBERT HURKAČ 2:1 (7:6, 4:6, 6:1)

 

 

 

 

UŽIVO:

Treći set:

6:1 - KRAJ! Novak savladao Hurkača!

5:1 - Novi brejk Đokovića, serviraće sada Novak za drugu pobedu u grupi!  

4:1 - Uspeva Novak da potvrdi brejk, sada je na dva koraka od pobede!

3:1 - BREJK! Napokon Novak Đoković uspeva da oduzme servis gem svom rivalu! Ponovo je Hurkač snažnim servisom uspeo da odbrani jednu brejk šansu, ali ne i drugu.

2:1 - Ponovo Novak deluje samouvereno na svom servisu, ništa se Hurkač nije pitao! Nova prednost za Đokovića. 

1:1 - Nastavlja Hurkač da bombarduje Novaka iz servisa, nova tri asa za Poljaka koji ekspresno poravnava rezultat na startu trećeg seta. 

Foto: EPAIMAGES

 

1:0 - Dobar početak za Đokovića u trećem setu. Bez većih problema Novak osvaja svoj servis gem. 

Matematika je jasna... Nakon što je Hurkač uzeo set Novaku, mesto u polufinalu Završnog mastersa osigurao je Janik Siner. Italijan večeras igra protiv Holgera Runea, a ishod tog meča odlučiće sudbinu Novaka Đokovića.

Ukoliko Siner savlada Runea - Novak ide dalje, ukoliko Rune bude bolji od Sinera - Rune ide dalje! 
 

Drugi set: 

4:6 - Hubert Hurkač poravnava rezultat... Sada je situacija daleko teža za Đokovića budući da više ne odlčuje sam o svojoj sudbini. 

4:5 - Ne odustaje Đoković! Pokušao je Hurkač da reši pitanje pobednika u drugom setu na servisu srpskog tenisera, ali se Novak vešto odbranio. Ipak, sada sledi teži zadatak budući da će Hubert servirati za izjednačenje. 

3:5 - Šteta... Imao je Novak po prvi put danas brejk šanse i to dve, ali sa tri as servisa Hurkač uspeva da "preživi" osmi gem i zadrži brejk prednosti! 

3:4 - Bilo je ovo potrebno Đokoviću, srpski teniser rutinski dobija svoj servis gem i prekida seriju poljskog bombardera. 

Foto: Tanjug/AP

 

2:4 - Ekspresno je Hubert Hurkač potvrdio brejk i sada ima lepu prednost pred finiš drugog seta. 

2:3 - BREJK! Hurkač vodi! Posle 72 minuta viđene su prve brejk lopte na meču i to tri vezane za Hurkača, a iskoristio je prvu! 

2:2 - Novo izjednačenje! Navija sada publika u Torinu za Poljaka i želi da meč duže traje!

2:1 - Čuva Nole i dalje svoj servis, a na 30:15 je odigrao sjajan potez, lobovao je 196 centimetara visokog Hurkača, koji je izašao na mrežu, pa mu je i Poljak aplaudirao na tom udarcu.

1:1 -  Posle dvostruke servis greške rezultat je bio 30:30, međutim, u narednom poenu servis-viner Hurkača, pa loš ritern Đokovića za izjednačenje.

1:0 - Sada su viđeni i prvi znaci nervoze kod Poljaka, a Nole je nastavio u dobrom ritmu.

Prvi set:

Taj-brejk:

 

 

7:1 - Rešava Novak suvereno set u svoju korist!

6:1 - Smanjuje Poljak!

6:0 - Bravo za našeg asa! Šest set lopti za njega!

5:0 - Poptuno se izgubio Hurkač sada, ubedljivo vođstvo Srbina.

4:0 - Doninacija Novaka u ovim momentima!

3:0 - Sada već lepa prednost za Đokovića

2:0 - Poklonio je praktično Hurkač Noletu poen neshvatljivom kretnjom, a Nole ga je oberučke prihvatio!

 

 

1:0 -  Prvi poen u taj-brejku pripao je Srbinu.

6:6 - Poslužio je forhend sada srpskog asa i bez izgubljenog poena je došao do taj-brejka!

5:6 - Sjajan je Hurkač! Muči se Nole, a sada još jednom mora da servira za ostanak u ovom setu.

5:5 - Odlično je odigrao ovaj gem Novak i uspeo još jednom da izbori izjednačenje. Teniser iz Poljske na prvi servis uzima 86% poena, a na drugi 33%. Jasno je Novaku šta mu je činiti...

Foto: Tanjug/AP

 

 

4:5 - Već je 10 asova odservirao Hubert Hurkač u dosadašnjem delu meča, a sada Novak mora da servira za ostanak u ovom setu.

4:4 - Viđena je u ovom gemu najduža razmena udaraca, a pripala je Hurkaču. Ipak, Nole je dao gas i poravnao rezultat!

3:4 - Ne vredi, ne da se Poljak! Sjajno servira i još uvek je nerešiva enigma za Đokovića.

3:3 - To je to! Odličan gem bez izgubljenog poena za Novaka! 

Foto: EPAIMAGES

 

 

2:3 - Ponovo vodi Hurkač! Sjajno servia i Novak ne uspeva da nađe rešenje za brejk...

2:2 - Delovalo je da će ovo biti perfektan gem za najboljeg igrača svih vremena, ali se sve zakomplikovalo i umesto laganog osvajanja na semaforu je stajalo 40:40. Nole je servirao za osvajanje gema, a onda je Hurkač odličnim potezima na mreži došao do izjednačenja. Ipak, rešio je na kraju dobrim servisima Srbin gem u svoju korist.

 

 

1:2 - Biće teško ako Poljak bude ovako servirao tokom celog meča! Ne može naš as ništa protiv ubitačnih Hubertovih servisa!

1:1 - Izjednačenje! Dobro je krenuo i Novak, napravio je dve greške kojima je Hurkač stigao do 30:30, ali je Đoković bez mnogo problema poravnao rezultat.

0:1 - Siguran je Poljak na svoj servis. Došao je do 40:40, ali naredna dva poena su završena onim u čemu je najbolji - as servisima.

14:36 - Hurkač će prvi servirati. On nema šansu da ide dalje, ali igra za novac (390.000evra) i poene (200).

 

 

14:32 - Igrači su upravo izašli na teren i očekuje se da meč uskoro počne.

Foto: EPAIMAGES

 

 

14:11 - Kada je reč o situaciji u crvenoj grupi, posle dva odigrana kola poznat je samo jedan učesnik polufinala i to je Danil Medvedev, koji je dobio oba meča -  protiv Andreja Rubljova i Aleksandra Zvereva.

14:06 -  Najbolji teniser svih vremena može da se poravna sa Lendlom u broju odigranih polufinala.

 

 

14:02 - Današnji Noletov rival može da postane tek drugi Poljak sa pobedom na Završnom turniru!

 

 

 

 

13:52 -  Igrao je Novak Đoković sa Holgerom Runeom tri seta, od čega dva taj-brejka, a onda ga je u drugom kolu savladao Italijan Janik Siner.  Kako ne bi imao brige pred poslednji meč, Đoković samo ne sme da izgubi set od Poljaka.

13:45 -  Ovo je potrebno Noletu za sledeću rundu: Da Siner pobedi Holgera Runea, ili ukoliko Đoković pobedi 2-0, da i Rune istim rezultatom pobedi Sinera! Ukoliko Đoković pobedi sa 2-0, a Rune sa 2-1, odlučuje gem-količnik.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

13:40 - Dobar dan i dobro došli na lajv blog porala Informer.rs, na kojem iz minuta u minut možete pratiti dešavanja sa meča koji igraju Novak Đoković i Hubert Hurkač, u okviru trećeg kola zelene grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija