• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.11.2023

17:51

Alkaraz: Novak je jedan od najvećih u istoriji, moram dati sve od sebe!

EPA

Tenis

Alkaraz: Novak je jedan od najvećih u istoriji, moram dati sve od sebe!

Podeli vest

Karlos Alkaraz je, savladavši Danila Medvedeva, zakazao spektakl u polufinalu Torina sa Novakom Đokovićem, pa je pred taj duel razgovarao sa novinarima.

Duel koji su svi navijači priželjkivali u subotu od 21 časa. Pred taj meč, koji će pobedniku obezbediti plasman u finale Torina, Karlos Alkaraz je odgovarao na pitanja novinara.

Mladi Španac je istakao da je srećan zbog novog susreta sa srpskim asom, ali je i priznao da će na drugoj strani mreže biti jedan od najboljih tenisera u istoriji, zbog čega će morati igrati na vrhunskom nivou.

Foto: EPAIMAGES

Najbolji ikada - Novak Đoković

- Finale je tako blizu, ali i tako daleko. Igram sa Novakom u polufinalu, što znači da moram da igram savršen tenis. Igraću protiv jednog od najboljih u istoriji i trenutno najboljeg na svetu. Moraću dati sve od sebe ako želim da ga pobedim - rekao je drugi teniser sveta.

Zatim je otkrio da je svojevrsna "žrtva navika" i da pred svaki meč ima određene rituale. Pred duel sa Novakom, koji je sve samo ne običan, menja se i ritual.

- Obično radim iste rutine pre meča, ponavljam one koje mi donesu pobedu. Volim da odem u isti restoran, jedem istu hranu i budem okružen istim ljudima. Protiv Novaka ću imati posebnu pripremu, prvenstveno mentalno kako bih bio 100 odsto spreman za taj meč - otrkio je Španac.

U nastavku se prisetio prethodnih mečeva za pamćenje koje su dvojica najboljih tenisera današnjice imali. Takođe, priznao je da je optimista pred dugo iščekivani meč sa srpskim asom.

- Finale Vimbldona sa Đokovićem je bilo jedno od najboljih. Tako je bilo i u Sinsinatiju, iako sam tamo izgubio. Nadam se da će se ponoviti Vimbldon, da ću ponovo pobediti. Obojica ćemo igrati najbolje što umemo. Verujem da mogu do titule, takav mi je mentalitet. Verujem da imam šansu i želim to i da dokažem - rekao je Alkaraz.

Foto: EPA

Silno motivisan - Karlos Alkaraz

Ipak, na putu do same borbe za eventualni trofej stoji najbolji teniser svih vremena i čovek koji najbolje igra u najvećim momentima - Novak Đoković. Alkaraz je ukazao na Novakov uspeh na ovom turniru, kao i na mentalnu snagu koju Srbin poseduje.

- Očekujem da će Novak igrati na najvišem nivou. Nalazimo se u finalu završnog mastersa, koji je on osvajao čak šest puta. Verujem da će iskoristiti to iskustvo i da će igrati najbolje što može. Probaće da mi stvori pritisak u svakom gemu i da mi nametne njegov stil igre - izjavio je Karlos.

Ako je ikakva najava, meč Alkaraza protiv Danila Medvedeva potvrdio je sjajnu formu u kojoj se drugi teniser sveta nalazi, ali veliku ulogu imaće i znatno manje vreme za odmor zbog zgusnutog rasporeda.

Novak će sutrašnji meč dočekati nakon gotovo dva cela dana pauze, dok će španski predstavnik za pripremu imati nešto više od 24 časa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija