• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2023

20:37

Novak digao glas zbog Dejvis kupa! Ovo nije rešenje, treba pitati i igrače

EPA Images

Tenis

Novak digao glas zbog Dejvis kupa! Ovo nije rešenje, treba pitati i igrače

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uoči završnog turnira Dejvis kupa kritikovao je sam format takmičenja i šta bi trebalo da se promeni.

Đoković se zajedno sa teniskom reprezentacijom Srbije nalazi u Malagi, gde ih sutra očekuje četvrtfinali meč protiv Velike Britanije u Dejvis kupu. Prvi reket planete je uoči duela sa Ostvljnima govorio o promenama u reprezenativnom takmičenju. Prema novom formatu, osam najboljih selekcija na kraju godine u određenom gradu igraju završni turnir. 

Đoković smatra da bi najbolje bilo kada bi se pronašao sistem u kombinaciji sa starim i novim formatom. On je pre svega isticao o igranju mečeva pred domaćom publikom.

- Bilo je mnogo diskusija o formatu, pa dolazak i odlazak Kosmosa, mnogo je bilo kritika… Lično mislim da bi najbolji format bio sredina između starog i novog, ali ovo nije najbolje rešenje - dugo nismo igrali u Srbiji i ljudi kod kuće nisu imali priliku da nas gledaju, naša federacija nije imala benefit - rekao je Đoković.

Foto: Tanjug

 

Vlasnik 24 grend slem titule rekao da ne zna koji je to savršen format takmičenja, ali je siguran da nešto mora da se promeni.

- Nemam da ponudim savršen format, ali mislim da bi trebalo da se diskutuje sa igračima, da svako ima glas, ITF nije komunicirao s nama i to treba da se promeni, jer smo integralni deo ovog takmičenja. Biće razlike u mišljenjima, ali mečevi kod kuće i na strani su bila svojstvo Dejvis kupa, previše je da bude nekoliko godina u istoj zemlji - jasan je Novak.

Srbija suta od 16 časova očekuje borba sa Velikom Britanijom za prolaz u polufinale Dejvis kupa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05