• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

19:27

Kirjos nema dilemu: Prvi bih otišao po arapske pare i pustio ATP da potone!

Tanjug/AP

Tenis

Kirjos nema dilemu: Prvi bih otišao po arapske pare i pustio ATP da potone!

Podeli vest

Teniseri bi bili depresivni, ali ne i ja, objasnio je Australijanac.

Arapski novac već nego vreme "vrti gde burgija neće". Fudbal je već preseljen na Bliski istok kada je serija letos plejada vrhunskih fudbalera krenula put Saudijske Arabije u cilju što veće zarade. Košarka je na dobrom putu, a šta tek reći za tenis...

Bila je Džeda domaćin nedavno završenog "NextGen" turnira, očekuje se da se i Završni masters preseli u Saudijsku Arabiju kada mandat Torina bude istekao, a šuška se da je ATP dozvolio uvođenje u kalendar još jednog turnira iz serije 1000 koji će biti održavan u Rijadu. 

Plan je da Arapi dobiju Masters 2025. godine čime bi, ionako već gust raspored, postao još gušći. Mnogim teniserima se ideja ATP-a da u kalendar smesti još jedan izuzetno važan turnir, koji bi sa sobom nosio 1000 poena, nikako ne dopada. Veliki deo tenisera je već najavio mogućnost da u Saudijskoj Arabiji ne igra, ali takav stav nema Nik Kirjos. 

- Prvi bih otišao po arapske pare! Već bih bio tamo, pustio bih ATP brod da potone - poručio je Kirjos. 

Foto: profimedia

 

Važi Kirjos za "lošeg momka" u svetu tenisa, a tu titulu potvrdio je sredinom ove godine kada je, umesto da se nađe na terenu, otvorio "Only Fans" nalog. Australijanac je u sezoni za nama odigrao samo jedan meč, ali ističe da nije nesrećan već da je u 2023. uživao. 

- Većina tenisera bi bili depresivni, pitali bi se šta da rade, ali ja nisam. Dozvolio sam drugoj strani mog karaktera da dođe do izražaja. Prošlu sam odigrao gotovo celu i postigao najbolje rezultate u karijeri, igrao finale Vimbldona. Ova je bila potpuno drugačija, imao sam dve operacije. Ne verujem da bih mogao da odigram više sezona zaredom kao što je bila 2022. I u njoj sam se pri kraju osećao kao da sam skuvan - poručio je Australijanac. 

Ipak, u moru ružnih vesti o Niku Kirjosu, australijski mediji preneli su da on ima i svoju lepu stranu. Naime, Nik je osnovao svoju Fondaciju za nezbrinutu decu i izgradio im dom. 

- Pre nekoliko godina sam imao viziju da sagradim dom za decu o kojoj niko ne brine. Tamo gde mogu da se druže, da budu bezbedna i da se osećaju kao da su deo neke porodice - poručio je Kirjos. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija