• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.12.2023

10:51

Nadalov trener uplašen! Moja se zbog ove stvari pribojava povratka na teren

EPAIMAGES

Tenis

Nadalov trener uplašen! Moja se zbog ove stvari pribojava povratka na teren

Podeli vest

Rafael Nadal je odradio prvi deo priprema pred povratak na terena i početak nove sezone.

Njegov trener Karlos Moja svestan je da će najteže biti preći sa treninga na takmičarske mečeve. Rafa je propustio skoro celu 2023. godinu, zbog povrede se povukao sa Australijan opena, letos je operisao kuk, a oporavak je bio težak i dug.

- Bilo bi me strah kada bi sutra počeo Australijan open. Mislim da se najviše plašim kako će Rafa sa treninga preći na takmičarske mečeve - rekao je Karlos Moja.

 

Foto: REUTERS/Asanka Brendon

Rafael Nadal i Karlos Moja

 

Pred Rafaelom Nadalom su ozbiljan iskušenja, posebno na grend slem takmičenjima, jer bi mogao da igra mečeve od pet setova, a samo je jedan dan odmora između takmičenja.

- Nemoguće je na trenignu imati iste uslove kao na mečevima. Odigrati pet setova, pobediti, odmoriti se, vratiti na teren posle dva dana. O tome razmišljam sad, posebno zbog grend slemova. Ali, ima vremena. Ostalo je još mesec dana do turniru u Melburnu, pre toga igraće u Brizbejnu. Na dobrom je putu, samo mora da nastavi da ide etapu po etapu. Potrebno je da igra mečeve i vrati ritam.

Nadal je veliki borac, pa i Moja ističe da je za sve sposoban iako nije bio na terenu godinu dana.

- Šest meseci je do Rolan Garosa i mnogo je problema koje treba rešiti. Ali, sa velikim optimizmom čeka svoj omiljeni turnir. Mene ništa ne može da iznenadi kada je Nadal u pitanju. On je uvek sposoban da osvoji svaki trofej.

 

Foto: reuters

 

 

Nadal je nedavno potvrdio da bi naredna sezona mogla da bude njegova poslednja u karijeri. 

- Bilo je teško, jer je bilo perioda kada nije napredovao, shvatili smo da njegov povratak mora da bude mnogo oprezniji. Ali, nikada nije gubio volju. Bilo je trenutaka kada sam mislio da je došao kraj njegove karijere. Ponekad je naša najvažnija uloga bila da ga usporimo na treninzima, da ograničimo njegovo vreme na treninzima. Kada je Rafa letos operisan i kada se videlo koliko je teška situacija, shvatili smo da je problem delikatniji nego što smo mislili. Zbog svega što se dešavalo, nije bila jasna situacija sa njegovom povredom i zato je oporavak bio tećak i dugačak. Niko nije siguran da li bi mogao opet da igra da se nije operisao - jasan je bio Moja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani
Politika

Romi se sećaju pakla koji su pre 25 godina doživeli na Kosovu i Metohiji: Kuće im spaljivane, proganjani su i proterivani

U francuskom gradu Troyesu održana je ceremonija obeležavanja Dana sećanja na stradale, prognane i nestale Rome na Kosovu i Metohiji. Burhan Osmani, organizator i inicijator ovog događaja, podsetio je prisutne na teške okolnosti u kojima su se Romi našli tokom rata na Kosovu i Metohiji u drugoj polovini 1990-ih godina, kada su Albanci hteli da otcepe južnu srpsku pokrajinu.

21.06.2024

19:42

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!
Politika

Otkriveno! Evo kada će biti izabran novi gradonačelnik Beograda!

Predsednik Skupštine Grada Beograda, Nikola Nikodijević, zakazao je 2. sednicu Skupštine grada Beograda za ponedeljak, 24. jun, u 10 časova. Mesto održavanja sednice je zgrada Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića 6, u velikoj sali u prizemlju. Na dnevnom redu ove sednice naći će se izbor gradonačelnika Beograda, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća.

21.06.2024

18:43

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!
Politika

Đurić: Srbija je stabilna, sigurna i slobodna!

Čitajući kojekakve budalaštine koje udarna Đilasova pesnica i fantom koji je pored grada u kome živi menjao čak i ime pa se danas zove Borko izjavljuje prosto se, samo od sebe, nameće pitanje - da li on zaista smatra građane Srbije ludim i glupim?

21.06.2024

18:10

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51