• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

06:50

Novak je lud! Majke mi, da me pitaš... Da kažeš da će igrati sa 40 ja bih verovao

EPAIMAGES

Tenis

Novak je lud! Majke mi, da me pitaš... Da kažeš da će igrati sa 40 ja bih verovao

Podeli vest

Filip Krajinović je propustio drugi deo minule sezone, najavio je povratak na teren, ali i prognozirao šta bi moglo da se dešava na teniskim terenima tokom 2024. godine.

Uveren je srpski teniser da će Novak Đoković vladati i tokom naredne sezone.

- Mislim da će neko novi da osvojiti grend slem,  Novak će i dalje da vlada, imaće presiju od nekoliko klinaca, neće biti lako, ali će i dalje da bude u top dva. Izuzetno je motivisan, želi da osvaja trofeje, pokazuje da je i dalje najdominantniji, najzreli od svih, veruje u to što radi. Ne znam gde mu je granica, gde je limit, majke mi, da me pitaš... Da mi kažeš da će igrati sa 40 ja bih verovao da hoće. On je lud - rekao je u podkastu Alesto Filip Krajinović.

Divi se Filip "velikoj trojki", ali posebno zemljaku, nema dilemu da je Novak najbolji ikada.

- To što su uradili Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer je nerealno, niko nikad više to neće uraditi, teško. Novak je najbolji teniser svih vremena ubedljivo, po svim statistikama. Ne samo to, nego i mešu top tri najbolja sportista svih vremena.  Šta je uradio, u koje vreme, kako, respekt. Mislim da ga svi sportisti smatraju jednim od najboljih sportista svih vremena ne samo u tenisu. U tenisu je sve jasno.

Nole je i dalje izuzetno disciplinovan, ne jede meso, ima poseban režim ishrane, rada...

- Ima neverovatnu disciplinu, ne jede ćevape, on jede posebnu hranu.  Nekad jede kao i mi, ako je mu taj dan odgovara, on će da uzme,  ali obično nosi svoje pakete i to jedete. 

 

Foto: ATAIMAGES

 

 

Na pitanje da li Novak ustaje rano, Filip otkriva.

- Ne. Voli on da spava. Ima mnogo obaveza nije samo tenis. Toliki je profesionalac, on to sve tačno isplanira. To je neverovatno, kako napravi plan, da sve postigne. Čovek je čudo. 

Prognozirao je Krajinović i sezoni pred nama.

- Nisam siguran da će Karlos Alkataz moći da drži taj nivo, u poslednje vreme ne igra kako je igrao, možda je i umoran, ima 20 godina tek, na kraju sezone je malo posustao. Janik Siner će biti opasan, sviđa mi se kako igra, radi, napreduje, potencijal je da bude broj jedan i da osvoji grend slem. Što se Rafaela Nadala tiče, ne vidim da će mnogo da uradi, neće biti na nivou od ranije, što je normalno, imao je operacije, dugo nije igrao, bio je van terena, klinci su prebrzi sad za njega. Možda grešim, mislim da neće biti ni blizu konkurencije da osvoji grend slem. 

Otkrio je Krajinović kako prvog teniser sveta gledaju ostali igrači, sudije, navijači...

- Imao je neke nesuglasice sa navijačima, sudijama, navijačima... I ako ga ne voliš moraš da imaš poštovanje prema njemu. Respekt! Ne znam šta se dešava i zašto mu toliko traže mane da ga hejtuju. Ili su ljubomorni, možda jer smo iz Srbije... Ne znam! Ima mnogo navijača gde god da se pojavi, Novak, Rafa i Rodžer privlače publiku. Klinci su još  daleko ispod njih. 

 

Foto: Tanjug

 

 

Odigrali su Krajinović i Đoković tri meča, Nole vodi 2:1, ali Filip kaže da je rezultat u međusobnim okršajima 2:2.

- Igrali smo na Srbija openu,  ne zna koja je godina bila, možda 2010. Velike uspomene imam sa tog turnira. Novak mi je predao meč, bio je bolestan. Dobio sam set i onda je on predao. Ja mu kažem "brate, dobio sam, šta hoćeš". I Adria tur je jedan od najlepših uspomena, bili su svi naši igrači, nas osmirica, pa Zverev, Dimitrov, prepun Dorćol, svi su došli, sjajna organizacija, srce mi je bilo puno... Bio sam u dobroj formi kad smo igrali 2020. u Rimu, pa u Beč, bio je "gust" meč. Ja mu kažem 2:2 je, dobio sam te na Adria, tamo si mi predao i računam da je 2:2 - nasmejao se Filip.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija