• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.12.2023

16:00

Olga Danilović o životu u Sloveniji, Đokoviću, košarci, dočeku...

printscreen instagram

Tenis

Olga Danilović o životu u Sloveniji, Đokoviću, košarci, dočeku...

Podeli vest

Novu godinu dočekaću, sad već tradicionalno, sa Novakom Đokovićem i ostalim srpskim teniserima koji se u Australiji spremaju za početak nove sezone, kaže Olga Danilović.

Naša najbolja teniserka pričala je za magazin Er Srbije, a otkrila je zašto za sebe kaže da živi na aerodromu, koliko vremena provodi u Sloveniji i Španiji zbog veze sa golmanom Janom Oblakom, ali i šta joj nedostaje iz detinjstva, ko joj je teniski uzor i kako to da pored oca Predraga Danilovića nije završila u košarci nego sa reketom u ruci.


Šta ćete sebi poželeti u ponoć 31. decembra?

- Sebi ću, kao i svake godine, poželeti da budem zdrava, bez povreda, da budem srećna i ispunjena na profesionalnom i na privatnom planu. I naravno, da mi svaka naredna godina bude uspešnija od prethodne.


Gde ćeš i sa kim dočekati Novu godinu?

- Dugi niz godina dočekujem Novu godinu u Australiji, zbog teniske turneje. Tako ću i 2024. dočekati sa kolegama teniserima i teniserkama iz Srbije, a to je za nas sad već neka tradicija. Najlepše uspomene na dočeke nosim iz detinjstva, a to su otvaranje poklona kod kuće sa bratom Vukom i sestrom Sonjom.

 

Foto: printscreen instagram

 

 


Imaš li omiljeni turnir, omiljenu podlogu, grad u kojem najviše voliš da igraš?

- Omiljena podloga mi je šljaka, a omiljen gradovi za igru su Madrid i Pariz. Obožavam Španiju, a Pariz je stvarno grad svetlosti i ljubavi, tako da ne treba ništa više dodati.


Koliko ti je prednost ili možda problem što si levoruka?

- To što igram levom rukom više smatram prednošću nego manom. Ljudi kažu da je uvek teže igrati protiv levorukih tenisera zbog drugačije rotacije na servisu. I naravno, zato što forhend često ide na njihov bekhend.

 

Foto: EPA

 

 


Ko ti je uzor, da li je iz muškog ili iz ženskog tenisa?

- Mnogo volim da gledam video snimke Monike Seleš i njenih mečeva. Ona je, nažalost, završila karijeru pre nego što sam počela da igram. Ali njen stav i borba na terenu su mi uvek davali motivaciju da i ja jednog dana tako zaigram. Tu je, naravno, i Novak Đoković koji je za srpski tenis uradio mnogo i svima nama pokazao da ništa nije nemoguće.


Da li si ikad bila u nedoumici da li da se baviš tenisom ili možda košarkom, budući da je tvoj otac Predrag Danilović jedan od najboljih košarkaša naše zemlje svih vremena?

- Pre nego što sam otišla na svoj prvi teniski trening, a tom prilikom se desila ljubav na prvi pogled, oprobala sam se u nekoliko drugih sportova. Međutim, košarka me nikad nije privlačila, kao ni kolektivni sportovi generalno. Obožavam da gledam sve sportove, najviše odbojku, košarku i fudbal.

 

Foto: Beta

 

 


Utisak je da sve manje vremena provodiš u Beogradu. Koliko si često kod kuće?

- Kad me neko pita gde mi je mesto boravka, ja se našalim pa kažem aerodrom. Deo sezone sam u Sloveniji i Španiji, svi znaju zbog čega (zbog dečka golmana Atletiko Madrida Jana Oblaka prim. aut.) i ne provodim u Beogradu onoliko vremena koliko bih želela. Kad god mogu dođem, makar i na dan ili dva, ali u mom gradu najbolje punim baterije. Inače, volim da putujem, da upoznajem drugačije kulture, različite ljude, raznu hranu... 

 

Foto: printscreen instagram

 

 


Ranije si pričala da voliš da gledaš TV serije. Imaš li neku preporuku za ove praznične dane?

- Nema serije koju nisam pogledala! Mnogo vremena provodim u putu i ume da mi se desi da pogledam celu sezonu u jednom danu. Uvek bih preporučila "Prijatelje", to mi je omiljena serija i rado joj se vraćam kad god nemam ideju šta bih gledala. Preporuka može da bude i za seriju "Lupen".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija