• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.12.2023

14:53

Povratak iz nokdauna! Novak i Olga se mučili, pa pobedili Kineze

Starsportphoto

Tenis

Povratak iz nokdauna! Novak i Olga se mučili, pa pobedili Kineze

Podeli vest

Teniska reprezentacija Srbije savladala je Kinu sa 2:1 u okviru E grupe na startu Junajted kupa u Pertu.

Pobednički poen osvojili su Novak Đoković i Olga Danilović, koji su u dublu posle velike borbe bili bolji od Džidžen Džanga i Đinven Ženg 6:4, 1:6, 10:6 sa posle sat i 27 minuta igre. 
Prethodno, Novak je u prvom meču rutinski nadigrao Džanga sa 6:4, 6:2, dok je Danilovićeva istim rezultatom izgubila od Ženg (6:4, 6:2), tako je okršaj mešovitih parova odlučio pobednika u kom su posle dosta muke slavili naši igrači.

Foto: AP PHOTO

 

Zanimljivo, naša reprezentacija je do trijumfa stigla samo nekoliko minuta pre ponoći i dolaska Nove godine u Pertu. Novak i Olga su to iskoristili i tako zajedno sa ostatkom tima i navijačima dočekali uz muziku i odbrojavanje dočekali 2024. godinu na terenu. 

Svašta smo videli u okršaju srpskog i kineskog tima, pre svega uspon i pad u igru Novaka i Olge, ali su na kraju u najvažnijem trenutku uspeli su da se izvuku i slave. 

Našu selekciju sada u narednom kolu očekuje duel sa Češkom, koja je takođe u E grupi.

Duel srpskih i kineskih parova počeo je izjednačeno, sigurno su čuvali servise sve do sedmog gema. Tada je naš tim uspešno napao servis Žengove i iskoristio prvu brejk loptu. Rasplamsala se borba na terenu, pretili su Kinezi želeći da što pre stignu do izjednačenja, ali je naš tim izdržao nalet i osvojio prvi set. 

Očekivalo se da će Novak i Olga u dobrom ritmu nastaviti i u drugom setu, ali je usledio strmoglav pad naše ekipe.
Kineski dublu je sve polazilo od ruke, a dodatno su im pomogle i brojne greške našeg tima, pa su rivali osvojili pet uzastopnih gemova za 5:0. Činilo se da našem timu preti debakl, ali su Novak i Olga uspeli da osvoje gem i izbegnu "krompir". Ipak, ne i da spasu drugi set.  Protivnici su stigli do izjednačenja, pa je odluka o pobedniku pala u super taj-brejku, koji se igra do deset poena.

U super taj-brejku probudila se i publika, bodrili su Novaka i Olgu, koji su se konačno zaigrali na očekivanom nivou, osvojili četiri poena u nizu i na kraju treću meč loptu realizovali za 10:6.

 

 

 

ĐOKOVIĆ/DANILOVIĆ - DŽANG/ŽENG 2:1 (6:4, 1:6, 10:6)

 

UŽIVO

SUPER TAJ-BREJK

10:6 - Pobeda Srbije i to na poen Olge Danilović.

9:6 - Protivnici su realizovali i svoj drugi servis. 

9:5 - Uspevaju Kinezi da smanje.

9:4 - Ne dozvoljavamo rivalima da dišu, na poen od pobede.

8:4 - Ludnica je na tribinama, probudila se publika, a Novak donosi još jedan poen.

7:4 - Kinezu su na kratko prekinuli seriju našeg tima.

7:3 - Novak i Olga uzimaju još jedan servis rivalu.

6:3 - Srpska teniserka je odigrala još jednom sjajno, raste prednost.

5:3 - U pravom trenutku proradio je i Olgin servis.

4:3 - Bravo, stižemo do brejka.

3:3 - Ne predaju se ni rivali.

3:2 - Vraća se naš tim u igru, ponovo je na pravom mestu bio Đoković.

2:2 - Naš tim stiže do izjednčenja poenima Novaka. 

1:2 - Protivnik osvaja poen

1:1 - Uzvraća i naš tim.

0:1 -Kinezi prave brejk na startu.

DRUGI SET

1:6 - Kina osvaja set i stiže do izjednačenja. Igraće se super taj-brejk u Pertu.

1:5 - Konačno! Naš tim je uspeo da izbegne debakl u drugom setu i na servis Novaka osvoji gem i smanji koliko toliko ubedljivu prednost rivala. 

0:5 - Srpskom timu preti nokaut. Pokušali su da napadnu servis protivnika, imali i 40:40. Ipak, kineski par je uspeo da se izvuče i to asom Džanga.

0:4 - Dupli brejk Kine! Nezaustavljiv je Džang, rastrčao se po terenu 58. igrač sveta. Gotovo da sam igra protiv Novaka i Olge i osvaja poene. 

0:3 - Rival puca od raspoloženja na terenu, u velikom su naletu i dobijaju treći vezani gem. Naš tim deluje potpuno dekoncentrisan i pravi neočekivane greške

Foto: AP PHOTO

 

 

0:2 - Džang i Ženg stižu do prvog brejka u meču i to na servis Đokovića. Iskoristili su Kinezu nesigurnu igru Olge Danilović na mreži, ciljno je napadali, koja je na kraju pod pritiskom napravila seriju grešaka. 

0:1 - Kina je osvojila prvi gem na startu drugog seta. Bez greške je servirao Džang. 

PRVI SET

6:4 - Zanimljivo je bilo u desetom gemu, viđeno je dosta preokreta. Kina je došla do tri brejk lopte. Međutim, naš tim je uspeo da se vrati i zahvaljujući dobrim Novakovim servisima stigne do izjednačenja, a potom je prvi reket sveta pogodio sjajnu dijagonalu za osvajanje prvog seta. 

5:4 - Srpski teniseri imali su tri bejk šanse, ali je Džang dobrim servisima to neutralisao. Inače, neobična situacija desila se tokom gema kada je Žengova hitno otrčala sa terena do svlačionice. Nikom nije bilo jasno šta se dešava, ona se ubrzo vratila na teren i to nasmejana, a  kineski tim je dobio opomenu zbog prekoračenja vremena za servis. 

5:3 - Fantastična timska igra Novaka i Olge, koji su potvrdili brejk. Kineski par je imao tri brejk šanse, ali se naš tim odličnim poenima Danilovićeve izvukao.

4:3 - Konačno brejk. Srpski miks dubl iskoristio je šansu išto je na servisu bila Žengova i napao servis protivnice, koja je na kraju pod pritiskom napravila i duplu grešku i omogućila našem timu da povede sa 4:3.

Foto: EPAIMAGES

 

3:3 - Na drugoj strani je isto odogovorio Novak, servisima i poenima sa osnovne linije doneo je našoj zemlji novi gem.

2:3 - Nema velike razmene poena kada je na servisu Džang, koji osvaja još jedan rutinski gem. 

2:2 - Sigurna na svom servisu bila je i Olga Danilović, koja nije dopustila rivalima nijedan poen. Odličan početak za našu teniserku, značiće za samopouzdanje u nastavku meča.

1:2 - Kina je osvojila i drugi gem. Rasplamsala se borba na terenu, a bilo je i smeha. Naime, Ženg je u dva navrata gađala Novaka na mreži, koji je u jednom momentu i pao na teren od siline udarca i nasmejao sve na tribinama. Tom prilikom pokazao je Žengovoj prstima da je upamtio šta je uradila, zbog čega se ona posebno nasmejala. Inače, srpski as je idol mladoj kineskoj teniserki. 

 

 

1:1 - Novak je imao priliku da prvi servira za naš tim i to vrlo uspešno Srbija stiže do izjednačenja.

0:1 - Kineska kombinacija je odlično otvorila meč i osvojila prvi gem bez izgubljenog poena. Servirao je Džang bez greške. 

 

 

15.20 - Teniseri su uzašli na teren, zagrevaju se, uskoro počinje duel.

15.12 - Uskoro bi na teren trebali da izađu srpski i kineski dubl, teniserke su tako dobile malo vremena da se odmore od prethodnog meča.

15.05 - Đoković je u prvom meču rutinski pobedio Džanga sa 6:4, 6:2, dok je u drugom duelu Danilovićeva nije imala šanse protiv Ženg (6:4, 6:2). Pošto je sada 1:1 u međusobnom okršaju, mešoviti dublovi odlučiće pobednika. 

15.oo - Doborošli na naš blog uživo posvećen miks dublu Novaka Đokovića i Olge Danilović protiv kineskog para Džidžen Džanga i Đinven Ženg na startu Junajted kupa u Pertu u okviru E grupe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija