• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2024

11:22

Fric svestan Noletove snage! Kada vas neko pobedi osam puta zaredom...

EPA Images

Tenis

Fric svestan Noletove snage! Kada vas neko pobedi osam puta zaredom...

Podeli vest

Američki teniser plasirao se u četvrtfinale Australijan opena nakon trijumfa nad Stefanosom Cicipasom od 3:1 (7:6, 5:7, 6:3, 6:3).

U narednoj rundi Tejlor Fric (26) imaće najteži mogući zadatak, pošto ga čeka duel sa najboljim igračem svih vremena Novakom Đokovićem (36), koji je rano jutros demolirao Adrijana Manarina sa 3:0 (6:0, 6:0, 6:3).

Desetostruki osvajač Australijan opena i branilac titule iz prošle sezone ima pozitivan skor protiv momka iz San Dijega. Sastali su se dosad osam puta i svaki put je slavio srpski as, a poslednji put to se desilo u četvrtfinalu Ju-Es opena, u septembru prošle godine.

Zato je i 12. teniser na ATP listi svestan ko je apsolutni favorit, a osvrnuo se i na Noletovu izjavu, u kojoj je naglasio da "veruje u trijumf i prolaz u polufinale".

- Da sam ja nekoga pobedio osam puta u nizu, isto bih tako bio pun samopouzdanja. Ne mogu da ga krivim zbog toga. Sigurno su uslovi ovde bolji za mene nego na Ju-Es openu ili Sinsinatiju, ali da budem iskren, jedini pristojan meč koji sam igrao protiv njega u poslednjih nekoliko duela je bio onaj u Torinu krajem 2022. Tada sam servirao za osvajanje drugog seta i bilo je veoma blizu. Nakon toga sam igrao jako loše i znam da moram da budem na mnogo višem nivou protiv njega nego što je ranije bio slučaj. Nadam se da mogu da ponovim partiju kao protiv Cicipasa - rekao je Fric.

Foto: EPA Images

Tejlor Fric i Novak Đoković

On je dodao da ne veruje da će rekorder po broju grend slem trofeja bilo šta menjati u svojoj taktici, jer mu je ona dosad donosila rezultat.

- Ne mislim da će Novak nešto raditi drugačije, jer do sada nije imao razloga da menja strategiju – uvek me je pobeđivao. Protiv nekih drugih igrača nekad dobijem, nekad izgubim, pa se dešavaju prilagođavanja, ali između mene i njega uvek ide u jednom smeru, pa nema razloga da on bilo šta menja - naglasio je Fric.

Foto: EPA Images

Tejlor Fric

Amerikanac se na kraju osvrnuo i na okršaj protiv Grka, koji je bio u grupo favorita iz senke, s obzirom da je sedmi na svetu.

- Igrao sam mnogo dobrih mečeva i ranije, ali ne protiv kalibra igrača kao Cicipas. Bilo je odlično od početka do kraja. Video sam da mi njegov stil odgovara i da mogu da odradim svoje najbolje udarce. Bio sam opušten sve vreme, a ne stegnut kao što sam inače ranije bio. Voleo bih da znam kako to da uvek uradim. Zadovoljan sam kako sam izgledao, pogotovo u poslednja tri gema. "Zapalio" sam se, skoro da sam bio u transu. Imao sam osećaj kao da u svakom trenutku donosim pravu odluku i znao sam koji udarac treba da izvedem - poručio je Fric.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija