• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.01.2024

12:37

Čudo u Melburnu! O potezu Ukrajinke i Ruskinje bruji svet (VIDEO)

Printcreen

Tenis

Čudo u Melburnu! O potezu Ukrajinke i Ruskinje bruji svet (VIDEO)

Podeli vest

Mlade teniserke iz Rusije i Ukrajine rukovale su se posle meča na Australijan openu za juniore i podigle buru.

On početka rata u Ukrijini, od februara 2022. godine, Ukrajinke odbijaju da se pozdrave sa Ruskinja, čak traže zabranu takmičenja za njihove sportiste, pa ne čudi što su svi šokirani nakon pomenutog poteza. 

Ovo je prvi put da su se igračice rukovale nakon meča, a potez mlade Ukrajinke Elizavete Kotljar izazvao je lavinu reakcija u njenoj zemlji. Ona je posle poraza u dva seta 6:2, 6:4 prišla Ruskinji Vladi Minčevoj i pružila joj ruku. Sportski!

Mlade teniserke trebalo bi da budu primer svima, a žalosno je i sramno što su se posle ovog, pre svega sportskog poteza, našle na udaru javnosti! Navodno je u Ukrajini otvorena istraga i zatraženo objašenje.

 

 

 

 

Pošto se mnogima u Ukrajini nije dopalo ono što je igračica uradila, pa je Konstantin Kotljar, Elizavetin otac, poručio da je pogrešila.

- Lisa ima samo 16 godina, još nema pravog iskustva na tako značajnim takmičenjima kao što su grend slem turniri. Takvi turniri stvaraju veliki pritisak na sportiste. Na početku karijere teško je da se nosite sa ovim i da ne budete nervozni. Nažalost, moja ćerka se nije osećala smireno posle poraza, došle su do izražaja njene emocije, pa nije u potpunosti kontrolisala svoje ponašanje. Automatski je uradila rutinu  posle meča i rukovala se sa protivnicom, ne shvatajući da se iza mreže nalazi predstavnica zemlje koja je izvršila napad na našu otadžbinu. Ovo je bila greška, zbog čega je Lisi veoma žao i uverava da nikada više neće dozvoliti da se ovo ponovi. Ona je patriora, tako će ostati i u budućnosti - poručio je njen otac.

Na maldu teniserku trebalo bi da se ugleda Ukrajinka Dajana Jastremska koja je pobedila Viktoriju Azarenku 7:6, 6:4 i plasirala se u četvrtfinale Australijan opena, ali nije pružili ruku Beloruskinji. Takođe, Marta Kostjuk, koja je tokom prošle godine bila često u centru pažnje zbog skandaloznog ponašanja protiv Ruskinja i Beloruskinja, nije želela da se pozdravi sa njima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija