• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

28.01.2024

06:20

Na današnji dan: Serena pobedila sestru za istoriju i besmrtnost

EPA

Tenis

Na današnji dan: Serena pobedila sestru za istoriju i besmrtnost

Podeli vest

Na današnji dan 28. januara 2017. godine, američka teniserka Serena Vilijams osvojila je 23. i poslednju grend slem titulu. Ona je u finalu Australijan opena pobedila rođenu sestru Venus Vilijams sa 6:4, 6:4.

Tako je oborila rekord Štefi Graf, koja je u open eri osvojila 22 grend slem titule. Na značaju trofej dobija ako se zna da ga je Amerikanka osvojila dok je bila u drugom mesecu trudnoće. 

Foto: EPA

 

Bio je ovo deveti put da sestre Vilijams igraju u finalu nekog grend slem turnira, a Serena je pobedila u sedam. Konkretno u ovom meču, borba je počela vrlo neobično, pa su obe teniserke u prva četiri gema napravile po dva brejka. Zatim su obe osvojile po još jedan gem, a onda je mlađa od sestara Vilijams preuzela kontrolu nad mečom i povela 6:4 posle 41. minuta igre. U drugom setu obe su osvajale gemove na svoj sesrvis, a onda je Serena napravila brejk za 4:3. Zatim je bez izgubljenog poena osvojila i naredni gem, a onda jako brzo i privela meč kraju.

Trebalo joj je tačno sat i 23 minuta da uže u istoriju tenisa. Nakon trijumfa, istakla je da je za njen veliki uspeh najzaslužnija upravo njena sestra Venus.

- Bilo je teško tokom celog turnira, ali igrala sam i molila se Bogu za uspeh. Čestitam Venus, ona je fantastična osoba, ne bih osvojila 23 grend slem titule bez nje. Ona je jedini razlog zbog kojeg stojim ovde danas. Hvala ti Venus što me inspirišeš da budem najbolja teniserka, zbog tebe postižem ovakve rezultate. Bez nje ne bi ni postojale sestre Vilijams - skromno je rekla jedna od najboljih teniserki svih vremena.

Foto: EPA

 

 

Biranim rečima o svojoj mlađoj sestri govorila je Venus, koja je u tom finalu poražena, ali je istovremeno bila srećna zbog Sereninog rekorda.

- Zahvalna sam Bogu koji mi je omogućio da se vratim, da budem ovde. Srećna sam što sam imala priliku da igram u finalu. Serena je moja sestrica, čestitam joj 23. grend slem titulu. Igrale smo, pretrpela sam neke čudne poraze od tebe, ali je sjajno imati taj rivalitet. Tvoja pobeda je moja pobeda. Kada ja nisam uspela da osvojim titulu, ti si bila tu da to uradiš umesto mene. Veoma sam ponosna na Serenu - zaključila je Venus. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija