• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

21.02.2024

10:34

Hrvatski džin završio karijeru! Žao mi je što ću vas razočarati...

epaimages

Tenis

Hrvatski džin završio karijeru! Žao mi je što ću vas razočarati...

Podeli vest

Ivo Karlović (44), hrvatski teniser i prijatelj Novaka Đokovića, završio je karijeru.

Poslednji meč odigrao je u oktobru 2021. godine, u drugom kolu kvalifikacija za Indijan Vels. Konačno je prelomio i odlučio da je kraj. Najbolji plasman u karijeri  mu je 14. mesto na ATP listi. Ostaće upamćen kao i jedan od najboljih servera. Donedavno je bio rekorder sa 13.762 asa, ali ga je pretekao Džon Izner sa 14.481. Osvojio je osam titula u singlu.

"Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom. Neki od vas su primetili da je prošlo mnogo vremena otkako sam igrao poslednji turnir i još uvek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na tur. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno da objavim svoje povlačenje“, napisao je Karlović.

 

 

Foto: epaimages

 

 

Kaže da je zadovoljan onim što je uradio na ATP nivou.

"Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz izrazito skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila  drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i ponosan sam na svoja postignuća i ono što sam uspeo da prevladam. 

 

 

 

 

Zahvalio se svim trenerima i ljudima koji su mu pomogli da se razvija kao teniser.

"Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vreme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podrška tokom godina, hvala što ste bili deo mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podelim svoje znanje i neverovatna iskustva s novim generacijama. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmerava. Zahvalan sam".

Karlović je karijeru završio sa 371 pobedom, 346 poraza i osam titula, a zaradio je 10,1 milion dolara od nagrada. Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je Dejvis kup 2005. godine. Najveći uspeh na grend slem turnirima je četvrtinale Vimbldona 2009. godine. Zanimljivo je da je Ivo Karlović jedan od retkih koji ima pozitivan skor sa Novakom Đokovićem (2:1), koji će uskoro oboriti još jedan rekord i potvrditi zašto je najbolji svih vremena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija