• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

06.03.2024

17:28

Zar se tako poštuju stariji!? Alkaraz potcenjuje Noleta! "Gubimo strahopoštovanje prema Đokoviću"!

Reuters

Tenis

Zar se tako poštuju stariji!? Alkaraz potcenjuje Noleta! "Gubimo strahopoštovanje prema Đokoviću"!

Podeli vest

Drugi teniser sveta, Karlos Alkaraz biće spreman za nastup na Mastersu u Indijan Velsu, koji počinje kasno večeras. Neposredno pred start turnira, Španac je govorio o mnogim interesantnim temama, a izneo je i stav o takozvanom "mladom talasu" tenisera koji imaju sve značajniju ulogu u ATP trci.

Jedini igrač iz "stare garde" koji i dalje odoleva jeste Novak Đoković. Srbin i u 36. godini uspeva da dominira i drži prvo mesto na ATP listi. Ipak, Alkaraz ga je nadigrao u prošlogodišnjem finalu Vimbldona, dok je Janik Siner bio bolji u polufinalu prvog ovosezonskog Grend slema u Melburnu. Španac ističe da svaka takva pobeda nad neprikosnovenim Đokovićem pozitivno utiče na samopouzdanje kod mladih tenisera.

- Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo ga pobeđivali. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da ga pobedimo (Novaka) u velikim mečevima. Trudićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta, ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou stvari će biti veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih - objasnio je Alkaraz.

Foto: AP/Photo

 

S obzirom na to da se na predstojećem turniru nalazi u suprotnom delu kostura, momak iz Mursije mogao bi da se sastane sa Noletom tek u finalu. Govoreći o nekadašnjoj "velikoj trojci" koju su činili Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal, Alkaraz nije uveren da mlađa generacija koju čine on, Siner i Rune, može ostvariti ono što su učinili njihovi prethodnici.

- Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići - iskren je bio Španac.

Foto: profimedia

 

Novinare je zanimalo i da li mu je Đoković nekada otkrio u čemu je tajna njegove dugovečnosti na terenu.

- Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve ovo radi savršeno - 24 sata dnevno - zaključio je Alkaras.

Foto: Tanjug/AP

 

Masters u Indijan Velsu igra se od 6. do 17. marta, a titulu brani Karlos Alkaraz. Đoković će biti slobodan u prvom kolu, a prvi protivnik biće mu bolji iz meča u kojem se sastaju Australijanac Aleksandar Vukić i Japanac Šintaro Močizuki.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)
Politika

Kompletna srpska opozicija danas brani Severinu, a njena advokatica za Šolakovu televiziju kaže: Istorijska je činjenica da je u Srebrenici bio genocid! (VIDEO)

Advokatica hrvatske estradne umetnice Severine Vučković jedva je dočekala medijsko istupanje na tajkunskim televizijama, kako bi propagirala stav da je njena štićenica neosnovano zadržana na granici, gde su joj postavljana, kako kaže, besmislena pitanja koja su u vezi sa istorijskim činjenicama.

26.08.2024

20:40 >> 20:42

TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)
Live TV

Amerika je dotakla dno! Ne zna se da li je gori Tramp ili Kamala! Cela država pretvorila se u antidemokratiju! (VIDEO)

Ponovo se oglasio Donald Tramp. Od kada se vratio na mrežu X, sve je aktivniji kako se bliži 5. novembar. On kritikuje Kamalu Haris i Džoa Bajdena i pita se ko u njihovo ime pregovara na Bliskom istoku. U poslednjih 18 godina Hezbolah i Iran imaju najžešće sukobe. Ponovo Tramp spominje i Treći svetski rat. Na ovu temu u "Info danu" govorili su politikolog Vladimir Kljajić i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

26.08.2024

16:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija