• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

12.03.2024

04:31

Šok, neverica! Novak ispao u Indijan Velsu! Džapao se sa sudijom, izbacio ga Italijan kome je idol! (VIDEO)

EPA

Novak Đoković

Šok, neverica! Novak ispao u Indijan Velsu! Džapao se sa sudijom, izbacio ga Italijan kome je idol! (VIDEO)

Podeli vest

Novak Đoković je u 3. kolu mastersa u Indijan Velsu izgubio od Italijana Luke Nardija 1:2 (4:6, 6:3, 3:6)

Meč je trajao dva sata i 22 minuta, a ispostavilo se da je nakon Aleksandra Vukića, protiv koga se srpski teniser namučio na startu turnira u Kaliforniji (2:1), Italijan, 123. igrač sveta, kome je Novak idol, bio mina, i eliminisao Đokovića.

Foto: EPA

 

Prvi set osvojio je Nardi. Dovoljan mu je bio brejk u petom gemu, u kojem je Nole imao 40:15 i kada se očekivalo da će da upiše novi gem, neobjašnjivo je stao i dozvolio rivalu da mu oduzme servis. Brzo je italijanski teniser potvrdio brejk za 2:4, a onda je Đoković, ipak prekinuo mini seriju protivnika i stigao do trećeg gema. Do kraja ovog dela i jedan drugi igrač su osvajali svoje servise, Nole nije bio ni blizu brejka i tako je Luka Nardi dobio uvodni set.

 

 

U drugom setu Đoković je krenuo mirnim gemom, a onda brejknuo Italijana. To je bio onaj prepoznatljivi Novak, prvi reket sveta, Nardi je imao 40:0, a onda je Srbin nanizao pet poena zaredom i prvi oduzeo servis rivalu na startu ove deonice. 

 

 

Međutim, umesto potvrde, odmah je Nardi uzvratio brejk tako što je iskoristio petu brejk loptu u najdužem gemu od početka meča. Novak  je ostao začuđen, ispostavilo se nedugo zatim jer ga je rival zbunio "govorom" tela.

Naime, Đoković je servirao, Nardi vratio loptu, da bi potom Novak odigrao opušteni drop-šot koji je Nardi "uhvatio" i pretvorio u viner. Novak je počeo da se svađa i raspravlja sa sa sudijom, ali odluka je ostala ista.

 

 

Uzvratio je Đoković ekspresnim gemom i ponovo poveo, i u sledećem gemu dobio brejk šansu koju je odmah iskoristio i došao do 4:2. Sledeći gem Nole je dobio munjevito i samo se čekalo izjednačenje u meču. Tvrd je Italijan protivnik, nije se dao, iako je Nole imao set brejk i set loptu, ali deveti gem je bio odlučujući, Đoković je osvojio i njega i drugi set i izjednačio na 1:1.

 

 

U trećem odlučujućem setu poveo je Nardi, a onda Novak već u drugom gemu muku mučio da se iščupa brejka rivala i uspeo je u gemu koji je trajao 12 minuta i 29 sekundi! Ipak u šestom gemu, Italijan je ponovo iznenadio Novaka i došao do brejka, ispostaviće se na kraju i presudnog. Odmah je potvrdio brejk, stigao na korak od podviga, a onda i eliminisao svetskog tenisera broj 1.

U osmini finala Luka Nardi će se sastati sa Tomijem Polom.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija